България направи втори пореден добър мач в Лигата на нациите, но изпусна точката в Уелс и загуби с 0:1. Както и в предишната среща с Ирландия, завършила 1:1, нашите отново пуснаха гол в добавеното, който този път се оказа победен за драконите. Националите играха като равни с домакините, в чиито редици личат куп имена начело с Гарет Бейл, подвизаващи се в големи отбори. Тимът на Георги Деремнджиев демонстрира избистрен облик, добра тактическа дисциплина и организирана игра в отбрана. Въпреки проблемите в атака, трикольорите започват да приличат на отбор и да се отдалечават от онази неориентирана и безидейна трупа, която изнервяше родния футболен запалянко в последните година-две.

Двата отбора си размениха по едно полувреме, като първото бе за нашите. Българите повече владееха топката и го правеха добре, но не посмяха да рискуват повече в атака, където Божидар Краев бе изолиран. До почивката стигнахме само до един коварен удар на Галин Иванов, минал покрай гредата, докато домакините не можаха да сътворят нищо смислено пред вратата на Георгиев.

WaIes vs BuIgaria 1−0 – Extеndеd Hіghlіghts & All Gоals 2020

В края на първото полувреме в Кардиф се изля проливен дъжд, а след почивката Уелс бе по-активният отбор. Драконите се хвърлиха в атака и нашият вратар трябваше да отразява силни удари на Гарет Бейл и Даниел Джеймс. Шут на Дейвид Брукс пък нацели сглобката на гредите. В  4-тата минута на добавеното време Спас Делев изпусна таланта на Ливърпул Нико Уилямс, който го изпревари и засече с глава центриране отляво, отбелязвайки победното попадение за драконите.

Дебют в официален мач за България след почивката направиха капитанът на Локо Димитър Илиев и талантът на Славия Филип Кръстев. Като титуляри излязоха нападателят на Локомотив Бирсент Карагарен и звездата на Ботев Тодор Неделев. На 8 октомври посрещаме Унгария в първия от двата решителни баража за класираме на европейското догодина и отборът определено показа, че има възможности да постигне голямат цел.

УЕЛС – БЪЛГАРИЯ 1:0

1:0 Уилямс 90

УЕЛС: Хенеси, Робъртс, Локйър, Ампаду, Дейвис, Брукс, Смит, Морел, Бейл, Джеймс, Муур

БЪЛГАРИЯ: Георги Георгиев, Сисиньо, Кристиян Димитров, Антон Недялков, Иван Горанов, Георги Костадинов, Янис Карабельов, Бирсент Карагарен, Божидар Краев, Тодор Неделев, Галин Иванов

Стадион: “Кардиф Сити Стейдиъм”, Кардиф

Съдия: Фабио Верисимо (Португалия)

https://trafficnews.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. БЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА