• Англичанката с ямайски корени продължава да е цветният блян на милиони мъже
  • „Черната пантера“ по принцип обича бившите си гаджета, ама не и последното
  • Опитва да се самоубие заради Флавио Бриаторе, сега ходят заедно на почивка

Те не само са желани, обожавани и превъзнасяни от милиони мъже, които са готови да бъдат прелъстени от тях, стига само да бъдат посочени с пръст или удостоени с поглед. Тези удивителни жени са и богати, като най-често са натрупали състоянието си с артистичен талант и безпардонно демонстрирана вътрешна/външна красота. Не, не са нимфоманки, защото безпорядъчният и ненаситен секс не е тяхна цел, не са и проститутки, тъй като никога не търсят овъзмездяване на услугите в леглото, не са и трепачки-бройкаджийки, които виждат реализацията си в нарастващото стремеглаво число на вкараните в чаршафите им мъже. Ето защо може би най-уместното определение за тези удивителни жени е „секс-богини“ – също като героинята на гръцката митология Афродита. Да, богинята на любовта, красотата и стихийната сексуалност, понякога неопределена, която си ляга с всеки бог или обикновен простосмъртен. И после го зарязва в името на следващия, по-добър в леглото и по-обаятелен като присъствие любовник.

Англичанката Наоми Кембъл с деди предимно от Ямайка и малко от Китай наистина е загоряла и в прекия, и в преносния смисъл. Когато журналистите я наричат „Черната Венера“ или „Черната пантера“, тоест намекват за шоколадовия цвят на кожата й, тя въобще не се сърди, като например бившия американски президент Барак Обама. Който навремето се обиди жестоко на премиера в Рим Силвио Берлускони, определил го след избирането му за държавен глава на САЩ като „млад, красив и с приятен загар мъж“. Напротив, Наоми Кембъл дори се гордее с нейния „загар“, давайки си сметка като интелигентна жена, че трябва да бъде благодарна на съдбата, задето я е дарила с него. Защото в голяма степен той е в основата на шеметната ѝ кариера като танцьорка, модел и дори актриса, заради него тя е още по-тачена, търсена, предпочитана, желана.

Колкото до преносния смисъл, Наоми още в момичешките си години е загоряла за майсторска школовка в очертаната от майка ѝ диря на балерина и актриса, за изява под светлината на прожекторите, за кариера в света на изкуството, за богатство, за сладък живот, за обичта на най-бленуваните и състоятелни мъже на планетата, та били те със загар или без. И, както казва една от монументалните й тръпки – мултимилионерът, мениджърът във „Формула 1“ и преуспял бизнесмен Флавио Бриаторе, когато се разхождаш ръка в ръка с Наоми Кембъл, ти не го правиш просто с една хубава жена, а с истинска мултинационална компания. Която е сложила подписа си под договори за десетки милиони долари и евро с икономически гиганти от калибъра на „Кока Кола“, „Найк“, „Ферари“, с прочути брандове като „Прада“, „Ив Сен Лоран“, „Долче&Габана“, „Луи Вютон“… с всички!

С Флавио Бриаторе

Тя наелектризира през деветдесетте години модните подиуми и оцвети в знойни багри мокрите сънища на готовата винаги за здрав секс планетарна армия от мъжкари. С котешкото си лице, с дяволитите широко отворени очи, с безупречната си дълга коса, с нейната изваяна като древногръцка скулптура фигура и с пламенния си нрав Наоми Кембъл беляза цяло едно поколение, цяла една епоха. Едва шестнадесетгодишна, през 1986 г., лондончанката се отправя към Париж, където дефилира за първи път за хитовия по онова време тунизийско-френски дизайнер Азедин Алая. И кариерата ѝ на модел стартира веднага, защото шашва модните гурута край Сена с омагьосващо излъчване, с професионализъм и изтънченост, а елитната дамска печатна легенда „Ел“ веднага я изтипосва на корицата си.

Година по-късно, сякаш на шега, Наоми отскача до САЩ, където блесва в няколко филма и тв-сериала, партнирайки все на известни актьори. Но преодоляла и този връх, „Черната Венера“ после пак тръгва по модните подиуми и през 90-те години тя се издига до ранга на супермодел, заедно с култовите манекенки Кейт Мос, Синди Кроуфорд, Кристи Търлингтън, Карла Бруни, Хелена Кристенсен, Ева Херцигова, Линда Еванджелиста и Клаудия Шифър. Дебелите илюстровани списания се надпреварват да я слагат на кориците си, тя е първата чернокожа дама, която светската библия „Вог“ удостоява с тази чест.

Междувременно прегръща антирасистката, хуманитарна и помирителна кауза на цветнокожия южноафрикански лидер Нелсън Мандела, с когото се сприятелява и който я нарича „моята почтена внучка“.

Но наред с бляскавите си изяви по модните подиуми, с благотворителната си дейност в Африка, с пристрастяването си към кокаина, което се опитва да притъпи в клиника в края на 90-те, от момичешките си години и до днес, на прага на 53-те, Наоми Кембъл е стопроцентова секс богиня. Която има всеки мъж, когото си пожелае, обича го, докато се разделят, за да каже след десетки креватни авантюри, че тачи всичките си любовници, с които е била, с изключение на последния, когото мрази, но… докато стане предпоследен! И като че ли единственият, който я разплаква, е Флавио Бриаторе, но не защото я изоставя – днес са си приятели и ходят заедно на почивка в Африка. А тъй като отказва да ѝ направи дете и за да си отмъсти, тя му изневерява, за което силно съжалява, но независимо от това Бриаторе ѝ реже безпардонно квитанцията. Мълвата разнася, че „Черната Венера“ дори била направила опит да се самоубие заради дипломирания счетоводител от северозападния италиански град Кунео, ама си е мълва.

Приятели и колеги от Лондонската Академия по театрално изкуство, където Наоми постъпва десетгодишна и където освен над сценичните тайни, заляга и над класическия балет, разказват, че тя била изключително срамежливо момиче. Но явно жадно за ласки, навършило – ненавършило 15 години, девойчето се хвърля в прегръдките на малко по-възрастен съколежанин. Кратката закачка обаче изрязва като със скалпел моминския ѝ свян и Наоми започва да излиза с всяко момче, което я покани и ѝ харесва. Което обаче не означава, че разходката задължително е завършвала на креват или диван, но казват, че когато на 16 г.  пристига в Париж за първото си дефиле, Наоми вече била съвсем разкрепостена и радваща се на всички сладости в живота млада дама. Но като първа официална и сравнително продължителна свалка светските хроникьори отсам и отатък Океана сочат тази през 1988 г. с изгряващата звезда на Холивуд Уил Смит. Запознават се на снимачната площадка на популярната сапунка, харесват се и се гушкат.

Този първи, така да се каже, щатски любовен период, преминава под знака на „цветните тръпки“, защото също като на Уил с цвят на шоколад е кожата и на следващата забивка на Наоми – режисьора, сценариста и актьора Спайк Лий. Връзката е кратка, но по-късно той я ангажира за главна героиня в черната си комедия „Момиче №6“. Говори се, че „Черната Венера“ е прекарала почти месец и в прочутото имение „Невърленд“ на Майкъл Джексън, но дали двамата са си се радвали един на друг подобаващо, никой не може да каже. За това пък фотографирана, документирана и дълго одумвана е връзката на Наоми със страхотния боксьор и непоправим беладжия боксьор Майк Тайсън. Запознават се през 1989 г. след като той изгонва също чернокожата си изгора Робин Гивънс заради изневяра с Брад Пит. Живеят заедно повече от година, но се разделят, при това без скандали и побоища – прийоми на разлъка, приписвани често на боксьора, тъй като той си дава ясна сметка, че не може да възпрепятства с претенциите си за домашен уют очерталата се пред Наоми лъскава кариера на модел, певица, актриса и т.н.

И идва ред на „белия период“ в живота на тъмнокожата секс-богиня, като първият в поредицата от нейни „забивки“ е басистът на митичната рок-група „U2” Адам Клейтън. Запознават се в края на 1992 г., заживяват заедно и дори се сгодяват с взаимно обещание за брак, но след година и нещо музикантът прави страхотна издънка и проваля начинанието. Разказва надълго и нашироко в тв-интервю за връзката си с Наоми, за общите им планове, дори за сладострастните им часове в леглото. А това, което „Черната пантера“ изисква от партньорите си, е абсолютна дискретност и естествено Адам е натирен.

Следващият в списъка е не кой да е, а изгряващата звезда на Холивуд Леонардо ди Каприо, с когото са заедно през 1994 г., а след това в леглото ѝ го наследява за цели четири години вече утвърдилият се ас на американското кино Робърт де Ниро. За него Наоми заявява в интервю години по-късно, че той е бил мъжът, когото е обичала най-много през живота си и с когото се била чувствала най-добре. Ех, почти същото тя разказва и за вече споменатия Флавио Бриаторе, с когото е от 1998-ма до 2003-та, но не поради някаква амнезия, а просто от най-приятелски чувства към мъжа, когото е пожелала за татко на детето ѝ.

С Робърт де Ниро

Доста одумвана е обаче връзката на „Черната Венера“ с руския олигарх Владислав Воронин, когото била развела с обещанието да се омъжи за него, а накрая го зарязала. Заедно са цели пет години, от 2008 до 2013 г., стават постоянни гости на принца на Монако – Алберт, като клюката разказва, че Наоми се била възползвала от кратко отсъствие на руснака и била вкарала коронованата особа в леглото си. Според други жълти хроникьори обаче свалката между тях била станала много по-рано и точно споменът на Алберт за прекараното заедно сладко време, плюс парите на олигарха, го били накарали да приеме разноцветната двойка почти за постоянно в двореца си. Истински скандал пък предизвиква откриването на името на Наоми в книгата за „контакти“ на покойния американски финансист и секс-трафикант Джефри Ъпщайн, и неговата дясна ръка Гислейн Максуел. Говори се, че покрай тях двамата Наоми била преспала с бившия американски президент Бил Клинтън, но според негови близки авери чаршафното съприкосновение било станало още през 1997 г., когато знойната англичанка била поканена на купона по повод встъпването на Клинтън в длъжност. Когато се говори за скандалите покрай Наоми Кембъл, от които в интерес на истината тя винаги се е измъквала с чест и почти неопетнена, не бива да се забравя и този с някогашния президент на Либерия Чарлз Тейлър. Той подарява на изглежда съблазнилата го „Черна Венера“ „кървав диамант“, наречен така, защото е получен от размирниците в съседната на Либерия държавица Сиера Леоне в замяна на подкрепата на техните зверства срещу опонентите им…

Но поне през последните десетина години името на Наоми Кембъл не е замесвано в скандали, независимо от това, че любовните й авантюри продължават под пълна пара. Така например приписват й забежки със саудитския бизнесмен Хасан Джамил, в чието легло чернокожата манекенка на всички времена предшествала поп-звездата Риана, с американския рапър Шон Диди Комбс, със сънародника му и известен поп-изпълнител Ъшър, с английския рапър и продуцент Скепта, с когото живее повече от две години и се разделят в началото на 2020 г. Ама на следващата година Наоми, вече навършила 51 г., ражда мечтаното още по времето на Флавио Бриаторе детенце –  дъщеричка. И мнозина журналисти и приятели смятат, че бащата е Скепта. Или някой друг от последните завоевания на „Черната Венера“, но всички те са чернокожи, а детенцето е с доста по-бяла кожа от тази на майка си. Нещо, което може да се види с просто око на корицата на британското издание на светската библия „Вог“, на чиято корица Наоми и момиченцето й лъснаха голички миналата година.

Тоест момиченцето би трябвало да е мулатче с бял баща, но няма значение. Важното е, че го има, независимо от това дали е отгледано, както се мълви, в утробата на сурогатна родителка или не. Кралицата все още на модните подиуми твърди, че тя му е майката, истинската, то си е само нейно и заради него тя ще продължава да се вихри до дълбоки старини. Като от сега го е осигурила с 60 милиона долара в имоти и пари.

Любопитки по пътя на Наоми Кембъл

Тя танцува в клипа на Джордж Майкъл “Freedom! ’90”

През 1990 г. супермоделите Линда Еванджелиста, Татяна Патиц, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл се вихрят в клипа на прочутото парче „Freedom! ’90“ на Джордж Майкъл. Половината поне свят веднага се влюбва в красивите момичета, а модните подиуми си ги резервират поне за десетилетие.

Тя вдъхновява героинята на „Дисни“ –  Покахонтас

Прочутата американска филмова къща „Дисни“ използва физическите дадености и характера на Наоми Кембъл, за да развие героинята на прочутата си анимационна лента „Покахонтас“. Преди това топманекенката участва с успех в сериали и филми като „Шоуто на Козби“, „Принцът от Бел Еър“, „Грозната Бети“ и др.

Тя „излежава“ присъда в рокля на „Dolce & Gabbana“

През януари 2007 г. Наоми е осъдена в Ню Йорк на пет дни общественополезен труд, защото хвърля телефона си в лицето на нейната асистентка Ана Сколавино. И отива в административната сграда, в която трябвало да работи като чистачка, облечена в дълга „метална“ рокля на „Dolce & Gabbana“.

Тя носи винаги в чантата си бутилчица чили сос

„Черната пантера“ никога не пътува без бутилчица чили сос. Горда с ямайско-китайския си произход, британската манекенка цени безкрайно пикантната кухня. И сипва от лютивата подправка не само в любимите си спагети или зеленчукови супи, но дори върху някои шоколадови сладкиши.

Тя става редактор на „Vogue UK“

През юли 2017-та главният редактор на британското издание на „Vogue UK“ Едуард Енинфул обяви, че е наел Наоми Кембъл и Кейт Мос за постоянни пера на списанието. Ръководството си обяснява инициативата с „голямото обществено влияние на Кейт и Наоми и вкореняването им в съвременната култура“.

Тя бе поканена от Лейди Даяна в двореца „Кенсингтън“

През 90-те години успехът на супермоделите е толкова голям, че принцеса Даяна не се колебае да покани на гости три от тях в двореца „Кенсингтън“ – Наоми Кембъл, Синди Кроуфорд и Кристи Търлингтън. Прави го, за да изненада сина си принц Уилям при завръщането му от училище. Горкият тийнейджър, той бил лудо влюбен в какичките…

Тя гушна кукла – нейно копие

Осъзнавайки ентусиазма по супермоделите, фирмата за играчки „Hasbro“ представя през зимата на 1996 г. серия от кукли – копия на Наоми Кембъл, Клаудия Шифър и Карън Мълдър. Тази, с чертите на „Черната пантера“ е облечена с вечерна рокля в бонбонено розово и черно.

Тя е коронясана за модна икона през 2018-та

През 2018 г. Наоми Кембъл е отличена с наградата „Fashion Icon Award“, тоест „Модна Икона“ на Съвета на модните дизайнери на Америка/CFDA/. В мотивировката за присъждането на този „моден Оскар“ се посочва, че той й се дава заради нейния принос за тържеството по света на извечната красота.

https://trud.bg/

  1. Хю Хефнър – очерненият пророк на свободния секс
  2. БЛЯСКАВАТА НАОМИ КЕМБЪЛ НА 48 ГОДИНИ ЩЕ РАЖДА В МОСКВА
  3. Черната пантера си отмъсти на „Мис Китай“ за Доронин
  4. Наоми Кембъл свидетелства за ”кървавия диамант
  5. След Саркози-Бруни идва ред на Чавес-Кембъл
  6. Наоми Кембъл ще облече рокля на българска дизайнерка
  7. Наоми Кембъл почна работа като чистачка
  8. Зашеметяващ тоалет показа Наоми на фестивала в Рио
  9. Наоми Кембъл отново разголи гръд
  10. Освиркаха Наоми Кембъл в Милано

Naomi Campbell Taschen Peter Lindbergh

Наоми Кембъл показа дупе, гърди и корем в полу-прозрачен тоалет (СНИМКИ) - 3

Наоми Кембъл

Наоми Кембъл млада

Наоми Кембъл - шоколадова и гола