Собствениците на една от най-старите пивоварни в Бавария, която работи от 334 години, са принудени да я затворят заради загуби.

Според собственика на бизнеса Криста Золер, тя вече не може да се конкурира с гигантите в индустрията.

„Потреблението на бира намалява, но цените на суровините и енергията растат. Ние правим загуби в пивоварния бизнес вече десет години“, каза Цолер пред Bild.

Според нея, за да имат достатъчно пари за инвестиране в нова техника, трябва да удвоят цената на бирата. Освен това частните пивоварни страдат от немската бюрокрация.

През декември собствениците възнамеряват да затворят само производството на пенливата напитка : ресторантът на пивоварната ще продължи да приема посетители.

Пекарна в Германия затваря след 245 години работа

Най-старата пекарна в германския град Пасау затваря. Работил е непрекъснато 245 години. Преживява две световни войни, промени в политическите системи в страната и икономически кризи от два века и половина. Но сега собствениците казват, че не са били в състояние да поемат растящите разходи за енергия, суровини и недостиг на персонал. Жителите на града много съжаляват, че ще останат без хляба, на който са израснали почти десет поколения.

  1. Бирата – най-опасната алкохолна напитка за мозъка
  2. ГРАДОВЕ-РАЙ ЗА ФЕНОВЕТЕ НА БИРАТА
  3. 5 вида алкохол, които са добри за кожата /видео/
  4. Произведоха бира от рециклирана вода от тоалетна чиния
  5. Сексолог посочи три продукта, които „убиват“ потентността. Домашна виагра – чай от…
  6. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ…