Американката Пейдж Спиранак, която е обявена за най-сексапилната голфърка в света, логично ще стиска палци на САЩ по време на Мондиал 2022. Хубавицата показа това с провокативен фотос в социалните си мрежи.  https://gong.bg

Пейдж Рене Спиранак (родена на 26 март 1993 г.) е американска личност в социалните медии , голф инструктор и бивш професионален играч на голф. Тя играе колежански голф от Дивизия 1 както в Университета на Аризона , така и в Държавния университет в Сан Диего , печелейки отличия на All – Mountain West Conference през сезоните 2012–13 и 2013–14 и водейки Aztecs до първия им шампионат на Mountain West Conference през 2015 г.

Спиранак е родена в Уит Ридж, Колорадо , в семейство от хърватски произход. Баща й, Дан, беше член на футболния отбор на Университета на Питсбърг Пантерс , който спечели националния шампионат на колежа през 1976 г. Майка й, Анет, беше професионална балерина .  Нейната по-голяма сестра, Лекси, също получи стипендия за колеж , състезавайки се в отбора на Станфорд .

Спиранак израства в Монумент, Колорадо , където тренира гимнастика с надеждата да се състезава на Олимпийските игри .  На 12 два пъти чупи капачка на коляното и това проваля мечтите й за гимнастика и я тласка към голфа. Спиранак разделя времето си между Скотсдейл, Аризона и Монумент, Колорадо, като домашна ученичка, за да има време да тренира.

В ранната си голф кариера Спиранак спечели пет турнира в седем опита на юношеската голф верига в Колорадо, включително 2010 CWGA Junior Stroke Play, на път да стане топ 20 младши играч в света, топ 5 новобранец в колежа и двукратен играч на годината в Западния регион и първи отбор на All-American като член на световното турне на Future Collegians. Това й спечели голф стипендия от университета в Аризона .

През първата година на Спиранак, 2011–2012, тя се състезава в три събития за Wildcats на Университета на Аризона по време на техния голф сезон: Windy City Intercollegiate, Pac-12/SEC Challenge и Wildcat Invitational. Най-добрият й резултат за годината е 73, прострелян два пъти по време на Windy City Intercollegiate.

Спиранак се прехвърля в щата Сан Диего за втората си година. Подобрен успех последва през сезон 2012–2013, с отличия за първи отбор All-Mountain West, пето място в Cal Classic, шесто в Mountain West Championship и деветнадесето в NCAA Central Regional Championships. Нейният юношески сезон 2013–2014 доведе до отличия за втория отбор на All-Mountain West, заедно с едно финализиране в топ десет на Mountain West Championship. Нейният старши сезон завърши с първото първенство на Mountain West Conference на Aztecs в историята на училището, което тя описа като „един от най-щастливите моменти в живота ми“.

През юли 2015 г. голф асоциацията на Колорадо беше домакин на 100-то първенство по мач игра на женската голф асоциация на Колорадо на голф игрището Raccoon Creek. В мач с 35 дупки за титлата срещу Британи Фан от Университета на Колорадо Боулдър , Спиранак спечели, завършвайки с девет удара под пара.

Spiranac дебютира в обиколката Cactus Tour за развитие в клуб Las Colinas в Куин Крийк, Аризона , през май 2016 г. В третия си старт внезапна победа със смърт в Scottsdale’s Orange Tree Country Club над Hannah O’Sullivan , тогава най-високо класираната аматьорка в света, донесе на Spiranac първата й победа в турнето.

След това тя завърши девета в Stallion Mountain, спечелвайки награда от $800. В Aliante Golf Club, през юни, Spiranac завърши на 17-то място от 52-ма голфъри, нейният резултат от дванадесет над номинала донесе награда от $575. През юли тя завърши с осем над номинала за седмо място в Walnut Creek в Мансфийлд, Тексас , спечелвайки $600. Също през юли, тя направи разрез на Scottish Open в Ladies’ European Tour.

Спиранак се състезава в CoBank Colorado Women’s Open през август/септември 2016 г., като се класира на девето място с едно по-малко и спечели $1750. През септември 2016 г. Спиранак завърши с тристранно второ място на Legacy във Финикс, Аризона ; второто й най-добро завършване за годината, спечелвайки $935. Финален кръг с два под номинала доведе до друго класиране в топ пет на Trilogy през октомври и $800. Тя завърши сезона с $8,010 печалби.

През август 2016 г. Спиранак се състезава в първия си LPGA квалификационен турнир, но не спечели карта, за да играе в професионалната верига. [14] През 2022 г., обсъждайки разстройването на Marshall football от Нотр Дам , тя се пошегува „Нотр Дам е толкова зле, колкото играех професионален голф“. Spiranac е представен в списания като изданието Sports Illustrated Swimsuit и Golf Digest . Тя започна да пише месечна колона в списание Golf Magazine от декември 2018 г.

През 2017 г. Spiranac подписа с Parsons Xtreme Golf (PXG), за да представлява своите голф клубове в социалните медии и телевизионни реклами .Същата година тя също стана посланик на марката за 18Birdies, за да помогне на пазара на приложението за голф в цялата страна. Тя също е подписала сделки с часовници Mizzen + Main и Philip Stein.

През 2021 г. Спиранак се присъедини към PointsBet, глобален оператор на спортни залагания, като посланик на марката и личност в ефир. Според официалното съобщение тя също е взела дял от капитала на компанията и е станала „значителен“ акционер. През юни 2022 г. Спиранак беше обявена за „Най-сексапилната жива жена“ в списъка Hot 100 на Maxim за 2022 г. и тя беше първият спортист, постигнал място №1 в списъка Hot 100 .

Саморекламата на Спиранак получи критики за „сексуализиране на женския голф“.Тя се опита да използва експозицията, за да популяризира кампанията си срещу кибертормоза и да продължи да се бори за правото на жената да се чувства комфортно в собствената си кожа.

Турнето на LPGA въведе по-строг дрескод през юли 2017 г., ограничавайки дълбоките деколтета, клиновете и късите поли. Това предизвика незабавна критика, характеризираща се със заглавието на Fox Sports „LPGA критикува за „засрамване на уличници“ собствените си играчи след разкриването на нови ограничения за дрес кода“. Спиранак говори против това в авторска статия на списание Fortune , „Прогресията на женския голф се спуска по-далеч от нашите деколтета“, която се появи само дни след обявяването на LPGA.

През февруари 2020 г. Spiranac стартира подкаст, Playing-A-Round with Paige Renee .
През 2018 г. Спиранак се омъжи за Стивън Тиноко. На 7 март 2022 г. тя обяви, че вече не е омъжена.