В Сочи сладкари приготвиха най-голямата в света естествена торта с горски плодове, тежаща 623 килограма. Това съобщи ръководителят на Международната агенция за регистрация на записи на Русия Влад Копилов в интервю за REN TV

Най-голямата торта с горски плодове в света с тегло 623 кг беше приготвена в Сочи

” Бях изумен, очаквах нещо друго. Но когато видях, че наистина се случи, разбрах, че това наистина се оказа най-голямата торта с горски плодове в света “, сподели той.

На кадрите се вижда, че горната част на тортата е украсена с пресни горски плодове: боровинки, ягоди и малини. При разрязване се вижда, че десертът е изпечен от различни слоеве. Тортата също имаше за украса числото 8, изплетено от цветя. По този начин откриването на нов рекорд беше насрочено да съвпадне с честването на Международния ден на жената.

Според Копилов тортата е приготвена в продължение на три дни. Дължината му е 4 метра, ширината – 2,4 метра, височината – 13 сантиметра.

Както уточни ръководителят на Международната агенция за регистрация на рекорди, теглото на сладкарския продукт е изчислено по формула. Резултатът беше 623,7 килограма.

След тържествената церемония по измерването на тортата те започнаха да я разрязват и раздават на гостите.

Тортата е предназначена за шест хиляди порции от 100 грама.

В продължение на два дни 40 души, включително 20 сладкари, работиха за приготвянето на торта в чест на Международния ден на жената, призна Сузана Ексузян.