• В Индия роднините на жертвите на нападения от кобра имат право на обезщетение в размер на 400 хиляди рупии на жертва
  • В Индия мъж призна, че е убил жена си и дъщеря си с помощта на кралска кобра срещу обезщетение от 800 хиляди рупии (около 17 000 лева).

Басанти Патра и нейната двегодишна дъщеря бяха намерени в дома им в село Адхейгаон, Одиша, на 7 октомври. И при двете бяха открити ухапвания от змии. Влечугото също беше в стаята.

Лекарите не можаха да помогнат на пострадалите, понеже беше късно. Полицията реши, че е имало нападение от дива кобра и не продължи разследването.

Скоро обаче бащата на жената обвини съпруга й Ганеш, че е убил нея и собствената им дъщеря с кобра заради пари, тъй като в Индия роднините на жертвите на нападения от кобра имат право на обезщетение в размер на 400 хиляди рупии на жертва.

Доведен е змиеводител за оглед, който посочи, че ухапванията на жертвите са на едно и също място – по краката, малко над глезените, което му се стори странно. Змията обаче останала в стаята след нападението, което не е характерно за дивите кобри.

Специалистът отбеляза още, че жертвите не са крещяли след ухапване, въпреки че отровата на кобрата причинява силна болка.

Следователите теоретизираха, че Патра и дъщеря й са били приложени някакви успокоителни, преди змията да атакува.

Месец след инцидента Ганеш Патра призна за престъплението. Той разказа, че купил кобрата на 6 октомври под претекст за извършване на религиозен ритуал. След това пуснал змията в стаята, където спяла жена му и дъщеря му, а той легнал в друга стая.

В момента полицията изяснява дали продавачът на змии е знаел с каква цел мъжът е купил от него кобрата. Разследващите изясняват и дали други лица не са замесени в престъплението./jenata.blitz.bg