36-годишен мъж от Добрич е здържан заради умишлен палеж на автомобили миналата нощ, съобщава ОД на МВР. Около 22 часа на 11 април е получено съобщение за пожар на лек автомобил Мерцедес, паркиран във вътрешния паркинг на жилищна кооперация в центъра на Добрич.

Огънят се е разпространил бързо и е обхванал съседните леки автомобила Фиат и Опел.

Въпреки че пожарът бил потушен от екипи на РД ПБЗН Добрич, Мерцедесът и Фиатът са напълно унищожени, а Опелът е с обгоряла лява част. При оглед на място е установено, че пожарът е възникнал вследствие на използване на лесно запалима течност. На видеотото се вижда как престъпникът използва за палежа т. нар. “молотов”.

Оказа се, че живущ в кооперацията е заснел автора на палежа и неговите действия – мъж с шапка умишлено и невъзмутимо спокойно запалва автомобилите. Клипът бил предаден веднага на полицията. От извършените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителят на палежа – това е 36-годишен мъж от Добрич, който е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

Както НДТ и ndt1.eu първи съобщиха снощи около 22.30 ч. престъпник подпали три автомобила в затворен вътрешен паркинт по ул. “Отец Паисий” № 5 в Добрич.  НДТ