• Анатоли Георгиев напуска кабинета “Костов”, след като му вадят картонче от ДС

Малко след старта на пандемията тв водещата Цветанка Ризова тихомълком сложи точка на близо четвърт век брак с бизнесмена Анатоли Георгиев и реши да търси щастието с нов мъж. И докато печената журналистка изкара бурен романс с далеч по-младия от нея доктор Веселин Йолов, Lupa.bg се добра до никому неизвестни подробности за първия й съпруг.

Анатоли, с когото Цвети се запознава докато отрязава политическа конференция на Боровец в края на миналия век, съвсем не е случаен човек. По онова време той минава за дясната ръка на “синия” вицепремиер Евгений Бакърджиев, който колеше и бесеше в кабинета на Иван Костов. Нещо повече – едва навършил 30, Георгиев е заместник на Бъки Бомбата в министерството на регионалното развитие.

Рахатът обаче внезапно свършва през 1999 г., когато е първият голям ремонт на кабинета Костов. Тогава изгоряха знакови фигури като Богомил Бонев, Александър Божков, Вилхелм Краус и самия Бакърджиев заради доклади на службите за корупция, които не сме видели и до днес.

Евгений Бакърджиев (вдясно) на мач на любимия Левски

Първоначално Анатоли Георгиев е спряган за министерски пост на мястото на патрона си Евгений, но се оказва, че има картонче от ДС. Предупреден да не се напъва, за да не бъде осветлен като агент, той напуска сам правителството и повече не се връща на държавна служба.

Принадлежността на Анатоли към 6-о е официално обявена едва 10 години по-късно при проверка по друг повод. Георгиев по това време отдавна няма нищо общо с политиката и върти сериозен бизнес с пратки и охранителни услуги.

Така и не стана ясно защо двамата с Цветанка се разделиха, но Анатоли намеквал пред приятели, че журналистката му е изневерила с друг млад и проспериращ политик, какъвто бил самият той, когато се запознали.

https://lupa.bg/