МОТОШЕСТВИЕ В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ МОТОРИСТИ ПО ПЪТИЩАТА ЗАВЪРШИ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ

0
1073

 

С молебен в неделя в Добрич мотористи почетоха паметта на загиналите на пътя. Те се събраха в двора на храм „Света Троица“ пред паметника на загиналите по пътищата. След богослужението мотоциклетистите тръгнаха към лобните места на загиналите си приятели и съмишленици, където ще поставиха венци и отдадоха почит.

Рокерите се събраха и пред паметника на генерал Иван Колев, за да се отбележат 156 години от рождението на великия българин.

„На 15 септември 1863 г. в бесарабското село Бановка, създадено от български преселници е роден генерал Колев. По време на Първата световна война (1915 – 1918) генерал-майор Колев първоначално командва поверената му дивизия, след което на 23 март 1916 е командир на 1-ва конна дивизия, като от 7 май същата година е инспектор на конницата. Под негово ръководство тя взема участие в настъплението на Трета армия в Добруджа по време на Първата световна война при Куртбунар, Кочмар, Карапелит, Добрич, Топрахисар, Текиргьол, Кюстенджа, Черна вода и Мачин, пленявайки хиляди неприятелски офицери и войници. Освобождава цялата Добруджа, до делтата на река Дунав“, припомниха организаторите на мотошествието в Добрич.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  3. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST