Млад моторист се блъсна в автомобил, а след това се вряза в 30-годишен пешеходец и го уби на място. Инцидентът стана в Стамболийски, а сигналът е подаден в 18,33 часа, съобщи МВР.

66-годишен водач на лек автомобил Фиат скудо и съпругата му са пътували по пътя от Стамболийски към Цалапица. Малко преди моста на река Марица, в участък със забранена непрекъсната маркировка, водачът предприел маневра ляв завой, за да слезе от главния път към коритото на реката.

Зад автомобила се движил 26-годишен моторист, който поради неспазване на дистанция, при неправилната маневра, се ударил в дясната задна част на автомобила. При сблъсъка моторът излязъл от пътното платно и ударил преминаващ наблизо 30-годишен мъж от Стамболийски,който е починал на място.

Водачът на мотора е откаран в болница със счупени крайници. Възрастното семейство не е пострадало. Причините за произшествието са неправилна маневра в забранен участък от пътното платно от шофьора на автомобила и неспазване на дистанция от моториста, движил се зад фиата.

Сигналът за инцидента е подаден в 18.33 часа на телефон 112.
https://lupa.bg