Момиче от Татарстан спечели конкурса „Мис Европа 2024“

0
1082

Според момичето тя не е очаквала да получи тази корона.

Снимка: От личния архив на героя на публикацията

  • Роза Гадиева от Татарстан говори за победата на конкурса Мис Европа 2024

Победителка в международния конкурс Мис Европа 2024 стана Роза Гадиева, родом от Татарстан Азнакаева. Финалът се проведе в Бейрут (Ливан). И това е първият път от 2018 г., когато руски представител печели короната на състезанието.

Подготовката на красавицата за Мис Европа 2024 продължи два месеца. Според Гадиева тя била много уплашена. Особено, когато й дали да пресъздаде роклята на казанската царица Сююмбике, която се съхраняваше в Таткултресурсцентъра, и да се яви с нея на състезанието. Преди това на никого дори не беше позволено да докосне този експонат. Но за такова състезание и такава красота беше направено изключение.

„Голям екип от експерти, бижутери и дори златни шивачки работиха върху пресъздаването на тази рокля. Костюмът е резултат от търсенето и творческата дейност на специалисти от тесен профил, които създадоха колективен образ, разчитайки на архивни исторически източници и музейно наследство. Костюмът струва 1,3 милиона рубли“, обясни Роза.

На състезанието тя се появи в образа на казанската царица Сююмбике. Момичето почувства огромна подкрепа на национално ниво. Това е помощта на спонсори и дизайнер Ксения Рикалина, които помогнаха при подготовката на изображенията. Между другото, тя също участва в тренировъчния лагер на Дина Гарипова за Евровизия.

Роза Гадиева представи образа на кралица Сююмбике на Международната платформа.

Според Роза отношенията й с други участници в състезанието се развиват по различни начини. Тя успя да се сприятели с някои, а някои дори погледнаха момичето с предубедени погледи.

„Някои хора не харесваха, че съм от Русия. Имаше и такива, които не пожелаха да застанат един до друг на сцената. Не реагирах на това по никакъв начин, не влизах в никакви конфликти. Може би това беше стимулът за моята победа. Защото журито следеше много внимателно момичетата, а именно как се държат в обществото”, каза Роза Гадиева. – Мис Европа е дама, която знае как да се представи със статус в обществото.

Но все пак момичето не очакваше да спечели. Затова тя изпита пълен шок, че сълзите течаха точно на сцената.

„Плаках направо на сцената“, призна Роуз.

Тя не очакваше, че наистина ще получи заветната корона и титла, тъй като, припомняме, представителите на Русия не успяха да направят това дълго време. Момичето дори трябваше да смени самолетните си билети. Тя ще трябва да остане в Ливан до началото на пролетта. Красавицата я очакват много изяви. Дори по време на разговора с кореспондента на Комсомолская правда момичето се подготвяше за следващата фотосесия. Нейното лице ще краси билбордовете на родното й Азнакаево, а след това може би и на Москва.

„Имам натоварен график. Вече са планирани няколко телевизионни снимки. Голям брой медии се свързват с мен от Русия. Всички задават въпроси, искат снимки. В момента в социалните мрежи са публикувани голямо количество материали. Този интерес се дължи на факта, че за първи път от много време Русия зае първо място в подобно събитие“, отбеляза Мис Европа 2024.

В СЪСТЕЗАНИЯ ЗА КРАСОТА ОТ УЧИЛИЩЕ

Заслужава да се отбележи, че Роза Гадиева участва в конкурси за красота от училищна възраст. Зад нея има международен конкурс за моделиране в Калининград, титлата „Лицата на столицата“ и победа във Всеруския патриотичен конкурс за красота Indiva Russia. Тя също стана „Най-красивата жена на Татарстан“, „Цветар на годината“.

Роза Гадиева стана победител във Всеруския патриотичен конкурс за красота Indiva Russia. Снимка: от личния архив на героя на публикацията

Както стана ясно, Роза се занимава с цветарство повече от десет години и има собствена доставка на цветя. Тя дори получи титлата „Мисис бизнес дама на Русия“ за високите си продажби на рози в Казан.

Украинка, рускиня и беларускиня вдигнаха скандал на конкурса “Мис Европа 2024”

На конкурса Мис Европа 2024 възникна скандал между украинец, рускиня и беларусин. Конфликтът възникнал заради победата на руски жител в състезание. Това съобщи телеграм каналът Baza

„Победител в състезанието стана рускинята Роза Гадиева. Този факт силно разстрои украинската участничка Милена Мелничук. По време на състезанието Милена записа много истории в Instagram (собственост на Meta, компания, призната за екстремистка и забранена в Руската федерация), където обвини рускинята и организаторите на състезанието в провокации“, съобщава телеграм каналът Baza. Събитието се проведе от 15 до 25 февруари в Ливан.

Мелничук твърди, че е била принудена да се снима с Гадиева. Тя каза още, че се твърди, че е била заплашвана. Тя също така изрази мнение, че победата на рускинята е купена.

Участничката от Беларус Ирина Максимович, която зае трето място, говори за това поведение на украинката. Когато всички състезателки напускаха церемонията по награждаването, Максимович каза: „Мис Украйна! Имате ли конфликт? Защо, по дяволите, се клатиш на конкурс за красота?

След това Мелничук публикува публикация, в която каза, че първото и третото място уж са купени от представители на Русия и Беларус за 20 и 5 хиляди евро. В същото време Милена заяви, че не е получавала награди на състезанието.  https://ura.news/