• Сблъсъкът е бил толкова силен, че шофиращият бил размазан до неузнаваемост, а рейсът се обърнал край пътя

Млад врачанин е загинал тази нощ в жестока катастрофа в Румъния. Инцидентът е станал около 2 часа, до бензиностанция на „Петром“ в Калафат, съобщава агенция Бул Нюз.

Веднага след него румънските групи се напълниха със съобщения за огромните задръствания и снимки от касапницата, а по-рано днес пътуващи по трасето се свързаха с редакцията на медията ни и разказаха за трагедията.

Така стана ясно, че Ангел Цветков се връщал с автовоз с две коли от Германия, когато в последния момент видял спрял пред него на пътя ТИР без аварийни светлини. Мъжът тръгнал да го заобикаля, но в този момент се ударил челно в идващ насреща турски автобус. Сблъсъкът е бил толкова силен, че шофиращият Ангел бил размазан до неузнаваемост, а рейсът се обърнал край пътя.

С него пътувал негов приятел, който като по чудо е невредим. Именно той казал на полицаите кой е загиналият човек. По неофициална информация оцелелият е настанен в болница в Калафат, но без опасност за живота.

На този етап няма информация дали има пострадали хора от турския автобус.

Ангел Симеонов е от популярните майстори по електрониката на автомобилите. Той има гараж на картинг пистата и това е първото му пътуване за докарване на коли от Германия. Не е семеен.

Тежката катастрофа затвори тази нощ трафика по “Дунав мост 2” между Видин и Калафат за 6 часа. По тази причина и от двете страни на съоръжението се бяха образували километрични опашки. В момента движението плавно се нормализира.  https://blitz.bg/