Между 12 и 14 коня ще се включат в надпреварата на Тодоровден в с.Малка Смолница

0
63

12 коня са записани за участие до този момент в традиционния турнир по прескачане на препятствия, посветен на Тодоровден, заяви гл.съдия на състезанието Йордан Трифонов.

Надпреварата, която се организира за първи път изцяло от администрацията на Община Добричка и ще протече под егидата на кмета на общината Соня Георгиева,  ще се проведе на 23 март, събота,  от 10 ч. на конната база в с.Малка Смолница.

Програмата включва три паркура и едно надскачане. Паркурите са за начинаещи с височина на препятствията до 90 см;  за напреднали, където височината на препятствията е до 120 см и за майстори –  с препятствия високи  130/140 см. Акцент в турнира ще е надскачането за наградата на кмета, като началната височина е фиксирана на 120 см.

За участниците, класирани в призовата тройка във всяка една от трите  дисциплини са предвидени купи и финансови стимули,  а победителят в надскачането ще получи лично от кмета на Община Добричка Соня Георгиева своята награда. Ще бъде отличен и най-младият участник в състезанието.

Конският Великден се отбелязва в Малка Смолница редовно от 1981 г. с две прекъсвания – през 2021 г. поради ковид-пандемията и през 2022 г. поради лошо време.

Миналата година състезанието бе наблюдавано от над 2000 души публика.

За удобство и безопасност на присъстващите е създадена специална организация влизането в района на конната база да става през с.Малка Смолница, а излизането през пряката отсечка покрай хиподрума. Маршрутите ще бъдат обозначени, а служители на реда ще насочват гражданите.

Удължава се  до сряда, 20 март, срокът за подаване на заявления за извършване на  търговска дейност по време на мероприятието. Заявленията се подават в стая № 105, ул.“Независимост“ № 20.