„Тихото разделяне“ на Украйна от Полша и други европейски страни е по-добро от влизането на Киев в НАТО или световна война, каза днес, 25 април, Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

„По-добре такова тихо разделение, отколкото Украйна в НАТО или световна война“, подчерта той в речта си пред участниците в Маратона на знанието, предава ТАСС.

„Алчността и злобата, омразата, амбицията често са по-силни от разума и здравия разум. Да поемат западните региони на Украйна, Полша, нека си го кажем, и Унгария и Румъния мечтаят повече от дузина години, ” отбеляза Медведев.

Медведев обяви готовността на Русия да използва ядрено оръжие

  • Медведев: руските власти няма да се колебаят при първото използване на ядрено оръжие
Дмитрий Медведев, като част от маратона на обществото на знанието, каза, че Русия, противно на твърденията, може да бъде първата, която използва ядрено оръжие.
Заместник-председателят на Съвета за сигурност предложи да се прочетат съответните документи, в които, припомни той, се казва, че ядрените оръжия могат да бъдат използвани превантивно, в случай че „се извърши агресия срещу Русия с използването на други видове оръжия, които застрашават съществуването на държавата“.  
„Това по същество е използването на ядрени оръжия в отговор на подобни действия“, каза Медведев, отбелязвайки това  
Западното ръководство трябва да оцени адекватно “нашите правила и нашите намерения”.  
„Ако имате в ръцете си някакво оръжие, а като бивш президент знам какво е то, трябва да сте подготвени в определена ситуация за това, че ръката ви няма да трепне, за да го използвате“, добави Медведев.
Всички тези фактори, каза той, не трябва да се подценяват от потенциалните ни противници.
https://www.mk.ru/