МВР: ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

0
492

Плевен. 35-годишен плевенчанин е задържан след разследване, проведено от служители от Първо РУ. Към 14:10 часа вчера в полицията е съобщено за откраднат автомобил от подземен гараж на ул. „Гренадирска“ в областния град. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители, извършен е оглед. Установено е, че катинарът на гаражната врата бил отворен с подправен ключ. По данни на собственика той оставил  автомобила отключен, а контактният ключ и документите били в жабката, от гаража били задигнати и четири гуми с джанти. Нанесените материални щети са в процес на установяване. По случая било образувано  досъдебно производство, а колата – обявена за общодържавно издирване. При проведените оперативни действия униформените установили автомобила в с. Буковлък, с леки материални щети и липсващи документи, минути по-късно задържали и извършителя на престъплението. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Работата по случая продължава по образувано досъдебно производство по чл.194, ал.1 от НК.

 

19-годишен е задържан за притежаване на наркотици. Към 23:45 часа снощи, при обход в град Левски, на улица “Локомотив”, служителите на местното РУ забелязали младеж да изхвърля нещо земята. При последвалата проверка те намерили две сгъвки – с бяло прахообразно вещество и със суха зелена тревиста маса. Впоследствие младежът предал още един свитък с изсушена трева и цигара със същото съдържание. Предстои експертиза. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работата разследващ полицай.

 

Варна. Двама  мъже – на 22 и 24-годишна възраст, и момиче на 18 години са задържани през последните няколко дни за притежаване на наркотични вещества. При проверка у тях е намерена и иззета  марихуана. По случаите са образувани бързи производства. През изминалия ден, в района на гр. Бяла служителите на Четвърто РУ спрели за проверка лек автомобил и  установили, че водачът, на 20 години, известен на МВР, жител на Димитровград, е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство.

 

Монтана. 57-годишен от гр. Вълчедръм е задържан вчера следобед за посегателство спрямо полицейски служител. Към 17:40 часа служители на реда посетили адрес в града за да връчват заповед за незабавна защита и призовка на мъжа и да окажат на съдействие на съпругата му да прибере от дома лични вещи и документи. С идването им мъжът опитал да удари полицая и го блъснал, докато отправял закани за саморазправа. Задържан за срок от 24 часа в РУ-Лом. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Наркотични вещества са иззети вчера при проверки на територията на РУ Лом, предприети в хода на полицейска операция. В частен дом, обитаван от 25-годишен, е открит пакет с 25 топчета и буркан със суха листна маса /общо към 26,5 грама/ – т.н. чай за пушене, с реакция на амфетамин при направения полеви тест. Образувано е бързо производство. Работата по документирането на случая продължава.

При претърсване на имот, обитаван от 30-годишен жител на Лом, в двора са открити засадени 10 растения от рода на конопа, с височина от 100 см до 150 см, с общо тегло 4300 г. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава в РУ Лом.

 

 

Сливен. Наркотични вещества, незаконна търговия с тютюневи изделия и други нарушения са установени при операция на полицията в Нова Загора, проведена вчера от екипи на местното районно управление и сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР. В хода на акцията са извършени процесуално-следствени действия в дома на 34-годишен мъж в новозагорския квартал „Шести“. На място полицейските служители  намерили и иззели пликчета с близо 10 грама кафяво прахообразно вещество, което при теста реагирало на хероин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. При предприетите действия е установена и незаконна търговия с тютюневи изделия – от частен имот са иззети цигари без акцизен бандерол, образувано е досъдебно производство.

В рамките на операцията са проверени 125 лица, 79 превозни средства, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски обекти, автосервизи и части адреси. Съставени са 8 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и 4 протокола за предупреждение по ЗМВР.  Операциите в малките населени места на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

47-годишен мъж е задържан за притежание на наркотични вещества. На 23 август, на път в местност „Селището“ в град Сливен, полицейски екип от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“-ОДМВР-Сливен спрели за проверка лек автомобил, шофиран от мъжа. При последвалата инспекция те намерили в колата около 22 грама амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Видин. Вчера полицейски и горски служители са извършили съвместни проверки на два частни адреса в гр. Димово. В дворовете установили общо 6,5 кубика цер без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Горските служители съставили на стопаните актове по Закона за горите. По случаите в РУ-Белоградчик са заведени преписки по чл.235 от Наказателния кодекс. Същия ден, в землището на с. Воднянци, униформени засекли лек автомобил с видинска регистрация, транспортиращ дърва без контролна горска марка и без превозен билет. Колата шофирал жител на с. Медовница. Съставен му е акт по Закона за горите. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка.

 

Разград. 10-годишно дете е пострадало, след като било нападнато от куче в самуилското с. Хърсово. Сигналът е подаден от 42-годишния баща на момиченцето около 19:55 часа вчера – докато играела на улицата пред дома им, дъщеря му била ухапана по крака от неопределена порода четириного. При извършената проверка на място е установено, че стопанка на кучето е 62-годишна местна жителка. Пострадалото дете е прегледано в МБАЛ-Исперих и освободено за домашно лечение без сериозни наранявания. По случая е започната проверка по чл.325 В, ал.1 от НК.

 

Кърджали. 43-годишен жител на село Рогач, община Крумоврад намерил голяма сума пари и я предал в местното районно управление. Вчера след обяд на паркинг в централната част на Крумовград мъжът забелязал портмоне и установил, че в него има 1570 лв. После успял да открие 26-годишната собственичка и предал парите в полицията. От полицейското управление изказват благодарност на мъжа за почтената постъпка.

 

Шумен. След проведени активни оперативно-издирвателни действия служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ-Шумен задържаха 32-годишен криминално проявен мъж, заподозрян в извършване на кражба на таблет, преносим компютър и сумата от 500 лева. Вещите и парите били отнети на 21 август от дома на възрастна жена на ул. „Цар Освободител“ в областния град. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Пожарна безопасност и защита на населението. Към 17:36 часа вчера е получен сигнал за възникнал пожар в жилище на 11-ти етаж на блок на бул. „Симеон Велики“ в Шумен. На място веднага са изпратени екипи на пожарната служба и специализиран автомобил със стълба. Пристигналите на място полицейски служители започнали незабавно да извеждат хората от жилищния блок. Двама души са откарани в болница за преглед, всички други обитатели са прегледани на място от медиците от Центъра за спешна медицинска помощ. Пожарът е локализиран и потушен. При последвалия оглед в жилището е открито тялото на възрастна жена. През нощта на мястото на инцидента са работили служители на РУ Шумен, които при необходимост да осигурят помощ на хората от блока. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.