По съвместен проект работят от началото на февруари деца и  учители от група „Калинка“ на детска градина „Слънчице“ и група „Слънчице“ на детска градина „Дора Габе“ в Добрич. Идеята да обединят таланта и желанието за добро на малчуганите от двете детски градини хрумнала на Мими Йорданова от „Слънчице“. И била приета с ентусиазъм от двете детски заведения. Кръстили проекта „Малки деца, добри дела“. И „запретнали ръкави“. А трудът и емоциите им вече носят радост. Деца и учители /Мими Йорданова и Мая Скорчева от ДГ „Слънчице“ и Красимира Димитрова и     Десислава  Филипова от „Дора Габе“/ изработиха мартенички за възрастните хора от Дома в Добрич и за най-малките момиченца и момченца от детска ясла „Пролет“. А учителките занесоха подаръците и поднесоха пролетния полъх, изработен с любов.

„Поради епидемиологичната остановка децата нямаше как да присъстват на предаването мартеничките, но си пожелаха да дойде време и да отидем всички заедно при възрастните хора,  защото добрите дела трябва да са около нас  и да носят много щастие“ – сподели инициаторката на идеята Мими Йорданова.

 

 

Тъй като е време на пандемия и в двете групи работят онлайн, така ще поздравят и майките за предстоящия 8 март. Но първо децата от „Дора Габе“ ще представят на своите нови приятели от „Слънчице“ националния празник 3 март,  „Слънчице“ пък ще им „върнат жеста“ послучай Деня на мама. А след това – за Деня на земята момиченцата и момченцата ще садят цветя, за Великден ще боядисват яйца… С една дума „малките деца ще свършат много добри дела“, докато се учат и се забавляват. При това – с нови приятели.