Според всички прогнози май ще бъде много труден месец за зависимите от времето хора. В кои дни определено трябва да се запасите с лекарства, да намерите време за разходка, добър сън и да се откажете от лошите навици. И трябва да започнем от 1 май.

През май жителите на Земята очакват голям брой магнитосферни смущения, които ще се отразят негативно на здравето дори на силните хора. За да се избегнат сериозни последици, е необходимо да се спазва графикът на геострик.

Май е бурен месец. Точни дати за магнитни бури през май 2022 г

Първата вълна е 1 май. Силата на първата сериозна магнитна буря за месеца ще бъде около 5 пункта. На този ден мнозина може да се почувстват по-зле и кръвното им налягане да се повиши. Дори тези, които не са зависими от времето, ще почувстват главоболие, промени в настроението и раздразнение.

Втора вълна. От 5 до 6 май се очаква леко понижение на слънчевата активност до 3-4 пункта, но тези дни също не трябва да се отпускате, хората с хронични заболявания трябва да държат под ръка всички предписани от лекарите лекарства, да прекарват повече време в прясно въздух и изключва всяка тежка работа в страната и у дома.

Трета вълна. Следващият опасен период е от 11 до 17 май. Тези дни се очакват геоудари със сила от 4 до 6 точки по 10-точкова система.

Четвърта вълна. От 20 май до 25 май – скокове в активността могат да достигнат 7 точки. Особено трудно в такива периоди ще бъде за хора с висока метеорологична зависимост, сърдечни заболявания и различни хронични заболявания, свързани с нервната система. Според лекарите в такива дни се наблюдават диви главоболия и мускулни болки.

Пета вълна. От 26 до 27 май силата на геоудар ще варира от 2 до 4 пункта. Максимумът, който мнозина ще почувстват върху себе си, е известен дискомфорт и раздразнение.

Кой е засегнат първи от слънчевата активност

На първо място, това са хора с хронични заболявания, вегетосъдова дистония и наднормено тегло. Следователно, по време на магнитни бури, вероятността от хипертония, аритмии, мигрена се увеличава значително, възможни са проблеми със съня и промени в настроението.

Елементарни правила за подготовка за магнитни бури

През такива периоди трябва особено внимателно да слушате здравето си, а не само зависещите от времето хора: не го натоварвайте с липса на сън и следвайте препоръките относно храната – опитайте се да премахнете напълно мазните храни, включете повече зеленчуци и плодове в диетата си откажете пушените меса и алкохола, ходете повече на открито, избягвайте стреса и всякакви конфликти.

Успокояващите чайове намаляват влиянието на слънчевата активност, помагат за нормализиране на емоционалното състояние, а контрастният душ ще помогне за поддържане на мислите в добра форма.

Експертите предупреждават и за негативното въздействие на въздушния транспорт и дори на обществения транспорт по време на периоди на слънчеви изригвания. Може би да се разходите след работа пеша и да пренасрочите командировка за друг ден? Какво бихте направили за собственото си здраве?