• Кога да очакваме слънчева активност и как тя се отразява на здравето

Слънцето няма да бъде активно през февруари 2022 г., така че не трябва да се очакват магнитни бури със силна амплитуда. Въпреки това магнитните бури ще се случат и ще окажат въздействие върху жителите на Земята. Кога, каква сила ще бъдат магнитните флуктуации през февруари 2022 г. и за какво зависими от времето хора трябва да се подготвят.

Прогноза за магнитни бури за февруари 2022 г

  • Очакват се леки магнитни флуктуации през февруари 2022 г. – на 1, 2, 5, 10, 11, 12, 13, 14, 22, 27.
  • Предвижда се само една сериозна магнитна буря – тя ще се развихри на 4 февруари.

Календар на магнитните бури за февруари 2022 г

  • 1-2 февруари 2022 г

Първият магнитен ще се проведе в първите дни на месеца и ще бъде с незначителна сила. Съвпада и с началото на лунния месец. Това няма да донесе значителна вреда на здравето, но хората с високо кръвно налягане трябва да се запасят с необходимите лекарства.

  • 4 февруари 2022 г

Единствената магнитна буря през февруари, която ще преодолее прага на червеното ниво на опасност, ще достигне 6 пункта по отношение на силата на удара. Такава сила на метеорологичните условия ще създаде допълнително натоварване на сърцето, ставите и кръвоносните съдове на мозъка, така че трябва да избягвате прекомерната физическа активност и да прекарате този ден в най-спокойна атмосфера.

  • 5 февруари 2022 г

На този ден ще се наблюдават ехо от магнитната буря от предишния ден, а силата на трептенията ще бъде само 3 точки. Въпреки това, зависимите от времето хора могат да изпитат главоболие, виене на свят и изтръпване на крайниците.

  • 10-14 февруари 2022 г

Геомагнитна атака в наши дни се очаква със сила от 3-4 точки, като не би трябвало да се отразява на благосъстоянието на здрави хора. Такава продължителна магнитна буря обаче може да причини проблеми на хората с хронични заболявания. Затова използваме правилото: информиран означава въоръжени и се запасяваме с необходимите лекарства.

  • 22 февруари 2022 г

Кратка магнитна буря с нисък интензитет на този ден не трябва да причинява здравословни проблеми, но ще повлияе на емоционалния фон. Затова пийте успокоително сутрин и прекарайте деня в спокоен режим, без активно физическо натоварване и морални сътресения.

  • 27 февруари 2022 г

Слабите магнитни вибрации, които продължават само няколко часа, могат да причинят физически дискомфорт като главоболие и промени в настроението. Затова се опитайте да държите емоциите си под контрол, а също така се откажете от мазни храни, тютюнопушене и алкохол.

Въздействие върху здравето и благосъстоянието на магнитните бури

Слънчевите бури, слънчевите изригвания и повишената слънчева активност могат да представляват заплаха за човешкото здраве, особено за хора, чувствителни към времето и хора с хронични заболявания. По време на магнитни бури отново се усещат рисковете от развитие на хипертония, аритмии и заболявания. Ето защо е много важно да следите информация като магнитни бури : прогноза.

Ако се чувствате зле всеки път по време на магнитни бури , съветваме ви да се информирате предварително кога ще бъдат през февруари и да предприемете такива мерки в дни, които са опасни за здравето:

  • намаляване на натоварването на сърдечно-съдовата система чрез намаляване на физическата активност;
  • вземете контрастен душ, това ще ви помогне да поддържате съдовете в добра форма,
  • за да намалите нивото на стрес, ако е необходимо, можете да приемате леки успокоителни (жълт кантарион, майчинка, валериана и други);
  • трябва да изключите от диетата храни, които задържат течности в тялото (пикантно, пържено, солено, пушено) и да увеличите количеството на консумираната течност (вода, зелен чай). Всичко това ще помогне за намаляване на вискозитета на кръвта;
  • ограничаване на използването на самолети, метро, ​​обществен транспорт. Първите два вида транспорт трябва да се избягват поради спадане на налягането, а последният поради задушаването, което се получава поради струпването на голям брой хора;
  • откажете (поне временно) пушенето и пиенето на алкохол;
  • шофьорите трябва да помнят, че по време на магнитни бури скоростта на реакция намалява с 3-4 пъти, така че трябва да бъдете особено внимателни при шофиране;
  • при наличие на хронични заболявания, особено сърдечно-съдови, си струва да имате всички необходими лекарства със себе си.

Какво да направите, ако по време на магнитна буря “грабна” точно на работа

Според експерти средно магнитните бури се случват 5-6 пъти годишно и продължават 2-3 дни. Какво да направите, ако този проблем се случи, докато сте на работа?

„Най-лесното средство е да приемате обикновен аспирин. По време на магнитна буря 150-200 mg от това лекарство са най-ефективни. Или комбинация от аспирин и Plavix (75 mg). Но само ако това не е противопоказано за пациента, тъй като неконтролираният прием на тези лекарства може да провокира ерозия и дори стомашна язва. Може да се препоръча глицин. Тази есенциална аминокиселина има благоприятен ефект върху мозъка, намалява свръхвъзбудимостта, – съветва ръководителят на лабораторията по метеопатология и магнитобиология на Научния клиничен център доктор на медицинските науки Юрий Гурфинкел.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”
  2. ДОБРУДЖАНЦИ
  3. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  4. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  5. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  6. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  7. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  8. БЪЛГАРИТЕ
  9. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  11. РИБОЛОВ
  12. ГЮВЕЧ
  13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  14. България – Китай 中国保加利
  15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  16. В PINTEREST
  17. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  • Patrycia Kay
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА