2020 година си отива със силна геомагнитна активност, като магнитните бури през декември ще са поне 5.

Голямата слънчева активност ще започне още в средата на следващата седмица. На 3 декември се чака средна магнитна буря. Още в петък обаче се чака ново слънчево изригване, а на 5 декември ще има силна магнитна буря. Следващата силна буря ще е точно на студентския празник – 8 декември. Коледните празници също ще са със завишена геомагнитна активност. Особено силна ще е бурята на 26 декември. Тя ще продължи през целия ден. Последната магнитна буря за годината ще е на 29 декември и ще се със средна интензивност. И за петте магнитни бури се чака пик в часовете от 16:00 до 18:00 и от 23:00 до 24:00.

Специалистите съветват хората в тези часове да намалят физическата активност и да ограничат алкохола. Задължително е да се взима аспирин, който действа разреждащо на кръвта. За повишената възбудимост се препоръчват успокояващи средства като мента, глог и валериан. Увеличете съня, избягвайте да ядете мазни, пържени, пикантни и нездравословни храни. Пийте повече вода и отделете повече време за разходка на чист въздух.

РУСКИЯТ САЙТ https://www.meteoprog.ua/ru ПРОГНОЗИРА

Прогноза за геомагнитни бури за декември 2020 г.

  • Възможни са малки магнитни изблици на 3, 4, 10, 30, 31 декември.
  • Силна магнитна буря се предвижда от 18 декември до 22 декември, като пикът е на 19 декември.

 

ДРУГ АВТОРИТЕТЕН https://vesiskitim.ru/ САЙТ ПРОГНОЗИРА:

Най-силната и продължителна буря за месеца се очаква през третото десетилетие от 17 декември до 21 декември. В наши дни не само метеочувствителните, но и напълно здравите хора могат да се чувстват зле, защото силата на геомагнитните изблици ще достигне колосални стойности от 5 точки (G5).

Тази буря няма да бъде единствената, ще има още няколко дни, когато слънцето може да развали не само настроението, но и физическото състояние.

Магнитната буря на 3 декември ще бъде с умерена тежест и ще засегне хора с хронични заболявания, които са особено податливи на природни и метеорологични явления. 
На 26 декември също се очаква еднодневен скок , но той няма да надхвърли стойността на изключително силна магнитна буря.

Но последната буря през декември може да се проточи 2-3 дни, в самото навечерие на Нова година 2021. Засега диаграмата на колебанията отчита буря на 28-29 декември. За да сведете до минимум последиците от тази буря върху тялото си, трябва да се подготвите предварително и да използвате нашите съвети. 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА