Красиво съоръжение за разделно събиране на кенчета се появи в центъра на Добрич

0
357

Красиво съоръжение за разделно събиране на кенчета се появи в центъра на Добрич. Местонахождението му е пред пицария на централната пешеходна зона в посока градския парк, предаде репортер на “Фокус”. Всеки, който пожелае, може да занесе там своите кенчета отпадъци и така да бъде полезен в кампанията “Градска рециклиада”, която започна в Добрич и ще продължи до ноември.

Инициативата е на управителя на пицарията, пред която е поставено съоръжението във форма на гигантско кенче, в лимонено жълт цвят, който е в унисон с настъпилата пролет. Събраните кенчета ще бъдат предадени на Сдружение “Заедно правим добрини”. То е широко популярно в Добрич и не само със своето добротворчество, което има 5-годишна история. В този период доброволците събират пластмасови капачки, жълти стотинки и кенчета с активното участие на гражданите.

С набраните средства от разделното събиране са закупени специализирана медицинска апаратура и други необходими консумативи за нуждите на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.  Благодарение на инициативите МБАЛ – Добрич получи операционна маса, което е най-голямото дарение на стойност над 40 хил. лв., родилно легло, видеоларингоскоп, специални монитори,  трансдюсер за отделението по педиатрия.

Пресата за кенчета е достъпна за всички, които желаят да участват в добротворчеството, което опазва околната среда, прави Добрич по-приветлив и спомага за събиране благотворително на средства, които подпомагат областната болница.

Сдружението “Заедно правим добрини” има своя Фейсбук страница, където може да бъдат проследени всички инициативи, акции и кампании – тук.