Конкурс за коледна картичка или украса организира за пореден път община Добричка

0
150
??

„Весела Коледа за всички“ е мотото на конкурса, който организира за пореден път Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Добричка. В него  могат да се включат всички ученици от училищата на територията на общината, изработвайки коледна картичка или украса. Регламентът за участие изисква творбите да са индивидуални,  да са направени  от природни, екологични и /или рециклирани материали и да съдържат коледно послание.

Детските  коледни картички и украси ще бъдат предоставени в навечерието на   Бъдни вечер и Рождество Христово на социалния патронаж в селата на община Добричка, както в Дома и Центъра за настаняване за пълнолетни лица с деменция в с.Опанец.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи- 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас. Подборът и класирането ще се извършва от комисия, определена със заповед на кмета на община Добричка Соня Георгиева. Класираните на първо, второ и трето място във всяка възрастова група ще получат предметна награда и грамота. Грамота е предвидена и за всички участници в конкурса.

Крайният срок за изпращане на творбите за участие е 11 декември 2023 г. на адреса на община Добричка – гр.Добрич, ул.“Независимост“ №20.

Информация за регламента на конкурса „Весела коледа за всички“ е публикувана на сайта на Община Добричка www.dobrichka.bg, секция „Образование“ – „Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“.