Сексът и желанието се променят с годините – това е факт и все пак често се чудим дали има някакви норми, допустими граници или минимуми, когато говорим за нещата, които стават под завивките? Колко секс е достатъчно секс? И има ли “нормално, средно и малко количество”?

Проучвания показват следните интересни зависимости между възрастта на един човек и честота на правене на секс:

Хората между 20 и 30 години правят секс средно по 112 пъти в годината. Хората между 30 и 40 години правят секс по 86 пъти в годината, а хората между 40 и 50 години се отдават на това удоволствие около 69 пъти годишно.

Проучването сочи още, че 13% от женените двойки правят секс само няколко пъти в годината, а 45% няколко пъти в месеца. 34% от женените го правят около 2-3  пъти в седмицата и едва 7% се радват на ласките си повече от 4 пъти седмично.

Всички хора, участвали в проучването, споделят, че биха искали да правят секс по-често, но на пътя им стоят баналните ежедневни пречки като работа, умора, стрес, грижи за децата, липса на време.

Сексът намалява прогресивно с натрупването на годините, но истината е, че не възрастта не е толкова определяща за това. Най-важното е да бъде запазено желанието, а има ли го него – животът става по-хубав и изпълнен с повече секс, което пък води до по-щастлив живот.

https://www.edna.bg/

  1. Фъншуй за по-хубав секс
  2. Разкриха какво мразят мъжете по време на секс /18+/
  3. 10 признака, които показват проблеми в секса
  4. 10 признака, които показват проблеми в секса
  5. Секс навиците на различните зодии
  6. Кои са 5-те най-неудобни коли за секс
  7. Какво мъжете намират за секси у нежния пол?
  8. Установена е идеалната продължителност на секса
  9. 10 начина да правите секс, без да ви чуят
  10. ОЩЕ НА ТЕМА СЕКС