Кметъла организира нов рокфест

0
2021

 

Фестивалът на Цонко Цонев ще се състои на 5 и 6 септември в комплекс “Камчия”

Нов рок фестивал край Варна организира бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, известен като Кметъла. Това съобщи лично той на страницата си във фейсбук. Фестивалът ще се проведе на 5 и 6 септември в комплекс “Камчия” на 25 километра от Варна, става ясно от публикацията. Тя е придружена от снимка на амфитеатъра в комплекса, където ще се случи роксъбитието.

Според информацията в двудневното роксъбитие ще участват банди от шест държави. Новината бе посрещната от рокфеновете с небивал ентусиазъм.

В момента бившият градоначалник на Каварна организира рокфестивал “Джулай” в Тутракан. Миналата година той организира и т.нар. “Вълчи фест” край Челопеч. През 2018 година Цонко Цонев организира и рок събитието “Варна Мега рок” на пристанището в морския град.

Кметълът от години твори рок история, като близо 12 години под “негово ръководство” Каварна беше рок столицата на България. През неговите три мандата управление на града на сцената на фестивала са свирили роквеличия като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев, Емир Кустурица, Алис Купър, групи “Любе”, “Б.Т.Р.”, “Апокалиптика”, “Моторхед”, “Меноуър”, “Аксепт”.
На снимката горе: Цонко Цонев и легендарният
вокалист от “Юрая Хийп” Джон Лоутън на премиерата
на книгата на екс кмета “Кметълски истории”

https://lupa.bg/

John Lawton-Sympathy