Бившият американски президент Бил Клинтън е обвинен в афера с приятелката на на сексуалния робовладелец Джефри Епщайн и британската социалистка Гизлен Максуел. Това е посочено в наскоро издадената книга Convenient Death: The Mister мистерия на Джефри Епщайн (Timely Death: The Mystical Death of Jeffrey Epstein), цитирана от The New York Post.

В книгата се казва, че Клинтън и Максуел са имали интимни отношения по време на пътуването си на личния Boeing 727 на Епщайн, той също редовно посещавал нейната къща в Манхатън. Според източника бившият американски лидер е разговарял със сексуалнния трафикант, само за да бъде постоянно с асистента си. “Клинтън просто го използва, както всички останали”, казва източникът.

Двойката често е забелязвана на социални събития и в ресторанти. Британската светска лъвица дори стана лице на Фондация „Клинтън“, на едно от събитията на която жената бе представена с документи, където беше обвинена в съучастие в престъпленията на Епщайн.

По-рано беше съобщено, че Бил Клинтън многократно е забелязван на „острова на педофила“, където се отпускаше със секс търговец. Въпреки факта, че Епщайн търгува с включени и непълнолетни момичета, няма данни за участие на Клинтън в оргии с тях. Самият бивш шеф на Белия дом отрича това.

Джефри Епщайн беше задържан на 6 юли 2019 г. в Ню Йорк. Той беше обвинен в създаването на престъпна мрежа, която му позволи да експлоатира сексуално и да се подиграва с десетки момичета, някои от които на 14 години. Доказано е, че милионерът е извършил престъпленията си през 2002-2005 г., но според някои сведения той продължава да търгува с хора до 2019 г., съобщава Лента.ру.

Начална страница