Китайски кросоувър се оказа по-добър от тези на Mercedes-Benz и Audi (СНИМКИ)

0
1712

Компанията Nio от Китай, известна със своята хиперкола EP9 и електрическия кросоувър ES8, представи втория си сериен модел – по-компактен електрически всъдеход под обозначението ES6. По някои характеристики той превъзхожда конкурентите от известните европейски марки.

В основата на Nio ES6 е същата платформа, както и при ES8, но междуосието и броят на местата в салона са намалени: новият модел с дължина от 4850 мм и междуосие 2900 мм е петместен, за разлика от предишния, в който могат да се настанят да се настанят седем пътници. Подобно на ES8, Nio ES6 е оборудван с напълно независимо окачване и два електрически мотора – по един на всяка ос.

В същия стил като по-стария модел е организиран и интериорът, който също има голям, вертикално разположен дисплей на мултимедийната система, правоъгълно цифрово устройство, което от Nio наричат пробив в автомобилната индустрия. В центъра на предния панел е разположен така нареченият “личен асистент” – роботът pokemon NOMI, който има изкуствен интелект и е в състояние да поддържа разговор. Смята се, че името му идва от английския израз Know Me, който може да бъде преведен като “Познаваш ли ме?”

За Nio ES6 има два варианта за задвижване. Първият се състои от два двигателя по 160 киловата, които развиват общо 435 к.с. и 610 Nm въртящ момент и способен да ускори кросоувъра до 100 км / ч за 5.6 секунди. Като част от втория (за версията Performance), задният двигател се заменя с по-мощен, благодарение на който мощността се увеличава до 544 к.с. и 725 Nm, а времето за ускорение до 100 км / ч се намалява до 4,7 сек.

Опциите за батериите също са две. С първата, от 70-киловата, Nio ES6 може да пропътува до 430 км, а с втората, с мощност от 84 кВт / ч, резервът се увеличава до максимум 510 км. Същевременно, потенциалните конкуренти на новия автомобил, европейските електрокросоувъри, не могат да се похвалят с такъв запас за разстояние, което може да бъде изминато. Например, в Mercedes-Benz EQC, този показател е обявен за 450 км (до до 100 км / ч достига за 5,1 секунди). а Audi e-tron може да измине до 400 километра без презареждане.

Приемането на поръчки за новия кросоувър от Nio вече е започнало. Базовата цена е 358 000 юана (45 750 евро), което е почти два пъти по-евтино от Audi e-tron.  https://www.blitz.bg