Каратеките на КК “ДОБРУДЖА спечелиха 19 медала от турнир в Сърбия

0
305

В град Бор, Сърбия  се проведе 41-вото издание на “МЕДНА КУПА – COPPER CUP”. В схватките се включиха над 450 участника от 39 клуба от Сърбия , Румъния  и България.

Карате клуб “ДОБРУДЖА” се включи с 8 състезателя във всички възрастови групи. Добруджанци успяха да извоюват  11 златни, 4 сребърни  и 4 бронзови медала, като този резултат ги класира на 3-то място в Генералното клубно класиране за Купата. Георги Иванов  след като успя да запише 8 мача без загуба бе отличен с индивидуална награда от организаторът на турнира за “Най-успешен и техничен състезател” в цялото първенство. Добруджанци доказаха изключително добрата си подготовка, като освен при индивидуалните схватки успяха да спечелят златните медали и в почти всички отборни дисциплини, където бяха регистрирани, както на Ката (Форма), така и на Кумите (спаринг). Треньорът на КК “ДОБРУДЖА” Сенсей Стоян Димов получи индивидуално отличие и признание от Организационният комитет на първенството под егидата на Сръбската карате федерация. За цялостното си представяне, като състезател и треньор и личност развиваща и популяризираща Карате на високо ниво в България и чужбина получи званието “Легенда в спортът Карате”. Добричлии се представиха в състав: Митко Станев, Мартин Михов, Георги Иванов, Васил Йовчев, Боян Христов, Искрен Илиев, Ивайло Йорданов, Стоян Димов.

Карате клуб “ДОБРУДЖА” благодари на семейство Пасеви, управители на фирма АГРО ПЪТ 2011, които спонсорираха каратеките, като поеха пълният разход за таксите участие в турнирът, както и нощувките на състезателите.