• Кандидатът за министър председател на ГЕРБ/СДС Мария Габриел предлага експертно държавно управление със период от една година. Това стана ясно от брифинг през днешния ден в централата на партията.

” Без коалиция. Кабинетът, който ще оглавя, ще е напълно експертен “, посочи тя.

Нинова и Борисов се срещат на следващия ден, Българска социалистическа партия желае експертен кабинет

Във Висш съдебен съвет водачът на левицата вижда въздействие на ГЕРБ

В договарянията Мария Габриел е търсила отговор на въпрос има ли потребност България от постоянно държавно управление.

Отговорът е, че такова е нужно.

Другият въпрос е – Имат ли с останалите партии ГЕРБ общи цели. Отговорът също е ” ДА “, сподели Мария Габриел.

Без постоянно държавно управление няма по какъв начин да се осъществят цели, по думите й. Сега за мен целта е България, съобщи тя.

Утре заран диалозите не престават .

Първо срещата ще е с Българска социалистическа партия , с които имат най-сериозно разлики. В разговор може да се откри решение. Важно е да се разпознават общите цели, по думите й.

“Възраждане ” не е евентуален сътрудник, стана ясно от коментара й. Преди да приказваме за специалисти, би трябвало да приказваме за експертно държавно управление, посочи претендентът за министър -председател. Габриел счита, че за една година страната ще може да излезе от политическата рецесия. Това за мен е един реален период, сподели още тя.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли всякакво политическо вмешателство в желаната оставка на основния прокурор и недоумява за какво, когато Румен Радев, Христо Иванов, Асен Василев, Кирил Петков, Атанас Атанасов я желаят, не се възприема като политическо влияние върху Висш съдебен съвет.

Той отново сподели, че не познава квотата на партията в съвета. Каква е разликата, недоумява Борисов. Съдиите и прокурорите, по думите му, били също български жители – изучени и интелигентни и също виждали какво стопира процесите. Защо считате, че тези хора са крепостни селяни, попита водачът на ГЕРБ. За всеки човек има и хубаво, и неприятно, по този начин той изясни поддръжката на симпатизанти на партията за Иван Гешев и посочи, че ГЕРБ е подкрепяла битката на прокуратурата с олигархията.

А за договарянията за кабинет Борисов разясни, че до момента с други партии не е

разговаряно, тъй като всичките старания било ориентирани към ръководство с вторите в Народното събрание. В резултат обаче получили единствено шикалкавения. Утре водачите трябвало да кажат желаят ли България с бюджет, в Шенген и Еврозоната, с признати закони по ПВУ или не.

Борисов желае кабинет с ПП/ДБ без значение от мандата, счита Йотова

Вицепрезидентът няма да се учуди да се одобри претендентът за министър председател Мария Габриел

Но Бойко Борисов се закани, че няма да разреши да му прикачат партията към Българска социалистическа партия Движение за права и свободи,ИТН , тъй като, както неведнъж повтори-коалиция няма да има. Обидно било отношението на ПП/ДБ, които чак във вторник щели да си кажат окончателния отговор. Затова ГЕРБ одобряват заявената от вторите поддръжка по политики. Бойко Борисов упорства още със закон да се отбрани Пловдивския панаир. Той желае там да може да се строи единствено пловдивска опера или храм, само че не и нещо друго, даже къщурка за птички. Но с положително въодушевление водачът на ГЕРБ закри конференцията. Днес е празник, Левски играе, регистрира Бойко Борисов.

Днес водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви, че е поканена от водача на ГЕРБ Бойко Борисов за среща и диалози по тематики, държавно управление и цели.

https://novini247.com/