Много често жените нямат желание за секс, като причините за това може да са комплексни. Здравословни проблеми, стрес и напрежение, менструални болки, главоболие, карат дамите да откажат на половинките си. Разбира се, проблемите във връзката също могат да понижат либидото.

Според проучвания, цитирани от „EverydayHealth“, по-честото правене на секс има много предимства за здравето. Данните показват, че интимните контакти защитават сърцето и се грижат за имунната система, която е по-податлива на вирусите през този сезон.

В някои случаи сексуалното желание е барометър за здравословното състояние на една жена. Ако тя има понижено либидо, това може да е индикация, че нещо се случва с нейната физика или психика, коментира психотерапевтът Иън Кернер.

Какво искат жените, за да са по-щастливи и по-добри в секса?

Трудно е да се даде точен отговор на този въпрос, но според семейните психолози, липсата на желание у една жена за интимни ласки може да се дължи на някакво емоционално терзание, с което тя не може да се справи. Тук идва ролята на мъжа, който трябва да открие от какво има нужда тя и да я подкрепи.

Мъжете трябва да са наясно какво тя харесва и не в спалнята

За да може една жена да се наслаждава на секса и изживяването между двамата да е по-добро, мъжът трябва да е информиран какво предпочита тя. „Когато той знае какво ѝ доставя удоволствие, кое я стимулира и кое отвращава, кои пози предпочита, тогава партньорът без проблем ще я предразположи“, коментира д-р Кернер. По думите му, когато има комуникация между двамата, мъжът може открито да говори за това докъде могат да стигнат в секса.

Ако двамата са заедно отскоро и се притесняват да говорят с подробности какъв опит имат, то не бива да се срамуват да говорят по време на секс, ако нещо не им харесва, казва още психологът. Жените очакват да получат разбиране и биха се зарадвали, ако половинката им иска да знае какви граници си поставят.

Обстановката е от голямо значение

Животът е достатъчно стресиращ. Затова, когато една жена прави секс, иска да се отпусне и да се избави от напрежението и мрачните мисли. Затова мъжете не бива да се сърдят, ако половинката им предпочита да отиде на романтична почивка за уикенда, вместо да остане у дома. Понякога смяната на обстановката може да повлияе положително на вашия сексуален живот. Иначе правенето на секс на едно и също място действа потискащо, казва Кернер.

Психологът съветва да използвате фантазия, ако жената не спира да мисли за нещо странично и не може да се концентрира.

Сподели своята валентинка

Позитивно мислене за нейното тяло

Жените се нуждаят от комплименти. Те повишават самочувствието им, което е от особено значение за представянето им по време на секс. Проучване, публикувано в „Journal of Sexual Medicine“ показва, че жени, които имат по-ниско либидо, не харесват достатъчно телата си. Това, че не изглеждат добре или са дебели, може да повлияе негативно на психиката им и те да не искат да правят секс.

От друга страна резултатите от изследване, публикувано в „Electronic Journal of Human Sexuality“, доказват, че либидото на жените се покачва, когато те се движат повече. Когато спортуват, независимо от резултатите които имат за момента, са много по-уверени в себе си и харесват повече тялото си.

Негативната нагласа към женското тяло, или въобще към това и на двата пола, е основен фактор за лошото представяне в леглото. Дори и някой да е свалил само 1 кг, той се чувства много по-добре и прави повече секс, посочва психологът. И уточнява, че не е нужно да имаш перфектно тяло, за да правиш хубав секс. Той съветва мъжете да правят повече комплименти за тялото на жените.

Сигурност и доверие

Дори и да се познавате отдавна, ако жената не се чувства достатъчно сигурна във вашите ръце и ви няма доверие, трудно ще подобрите сексуалните ви отношения. Тя винаги ще се притеснява за това дали ѝ изневерявате или дали изпитвате чувства към нея.

Играчки за всеки случай

Някои жени винаги държат да става това, което искат и може да се разсърдят на половинката си, ако той иска нещо различно в секса. Както стана ясно, ако мъжът знае какво предпочита тя, ще му е по-лесно да ѝ достави повече удоволствие. Заедно може да си купите някои секс играчки, които да държите за всеки случай и да изпробвате в моменти, в които интимните ласки между вас не вървят. С тях може да повишите желанието за секс на жената.

Автор - снимка

Автор на статията:
Ваня Гъркова
https://www.tialoto.bg

Angelo Camassa & Roberto Danova – It’s Wonderful (Angelo Camassa – Tu Per Me )
    1. Разкриха какво най-много искат мъжете в леглото /18+/
    2. Проучване разкрива какво възбужда жените и мъжете /видео/
    3. Какво мъжете намират за секси у нежния пол?
    4. Женска карта на страстта: Какъв мъж обича всяка зодия
    5. Митове за интимните отношения, в които да не вярвате
    6. 11 СЕКСИ НЕЩА, КОИТО СА НЕУСТОИМИ ЗА МЪЖЕТЕ
    7. 5 удобни пози за тих секс, ако не сте сами
    8. Най-похотливите зодии
    9. 6 типа жени, от които мъжете бягат като от огън
    10. Дължината на пръстите издава сексуалността