ЙОРДАН СТОЯНОВ ОГЛАВИ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА КАВАРНА

0
1009

 

Вчера се проведе тържественото заседание, свикано от областния управител Красимир Кирилов, за конструиране на новоизбрания състав на Общинския съвет в гр. Каварна и полагане на клетва от избрания кмет на общината Елена Балтаджиева, кметовете на селата Българево, Белгун и Септемврийци, както и на общинските съветници.

Заседанието води най-възрастния общински съветник от предния мандат Марийка Стоянова, която предложи на общинските съветници да изберат председател на комисия по избора на нов председател на Общинския съвет.

Комисията бе от трима члена с председател Мима Василева и след тайното гласуване на 17-те общински съветници за председател на Общинския съвет през следващите четири години с 12 гласа бе избран Йордан Стоянов – кандидат за кмет от Местна коалиция ГЕРБ (СДС). На второ място с 4 гласа се нареди Нина Ставрева, а 1 глас получи Красимир Кръстев – досегашен председател на Общинския съвет.

Инж. Йордан Стоянов сподели, че ще работи за обединение на общинските съветници и загърбване на политическите страсти, в името на желанието на жителите на общината община Каварна да се развива.