Честит Първи учебен ден!

Скъпи ученици, учители, родители,

15 септември е различен ден, защото събира в едно мечтите на младите и въжделенията на възрастните. Това е ден, който пазим в сърцата си, независимо дали е първи учебен ден или вече сме преживели трепета и вълнението от първата среща с учителите.

За всички нас ученици, учители и родители 15 септември е символ на Ново начало, на амбиции, на прозореца към света, който се отваря със знанието.

Мили първокласници, обръщам се първо към Вас, защото сте най – светлите носители на непрекъснатия стремеж на българина към просвета. Вашите усмивки, озарени личица и любопитни послания към Новата учебна година, са истинският импулс за цялото общество, защото сте сърцето на този ден.

Скъпи зрелостници, имайте смели мечти за бъдещето. Уважавайте своите учители, които не само са Ви научили да бъдете достойни българи, но и са показали правилната посока в житейското начало.

Скъпи ученици, Училището е тази институция, която в пълна сила открива Вашия талант и способности, за да продължите с ентусиазъм и варя в утрешния ден. Бъдете целеустремени – дерзайте и никога не забравяйте, че образованите млади хора са нашият най – голям капитал.

Уважаеми учители, Вие сте съвременните будители на нашето общество, които имат обществено значима мисия да разпръскват българското слово. Продължете да вдъхновявате и да отправяте точните послания, за които мечтаят нашите деца.

А на Вас скъпи родители, пожелавам да се гордеете с Вашите деца, да ги подкрепяте, да ги насърчавате и да им показвате стойностното и красивото, което ни заобикаля. Помагайте им, за да преминат през житейските уроци, за да израснат като достойни личности.

На Добър час на всички!

Честита Нова учебна година!

Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич