И ЦСКА 1948 отпадна от Лигата на конференциите, Бекали няма да пасе овце

0
270

Румънският ФКСБ победи с 3:2 ЦСКА 1948 в реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Днешните домакини спечелиха с 1:0 и на Националния стадион “Васил Левски” в първия двубой и отстраниха тима на Атанас Рибарски от турнира.
В 8-ата минута ФКСБ откри резултата с гол на Адриан Шут, но попадението не бе зачетено заради засада. Само 3 минути по-късно Микулеску стреля с глава, а Наумов успя с върха на пръстите си да избие в напречната греда. В 27-ата минута ФКСБ откри резултата. Андреа Компаньо подаде към Флоринел Коман, който пусна пас към Дамян Джокович. Жокерът на румънците в този двубой бе точен за 1:0. В 49-ата минута ЦСКА 1948 изравни, след като Георги Русев центрира в наказателното поле, а Педриньо нразстреля Търновану. В 57-ата минута Джокович удари Педриньо без топка, а реферът му показа жълт картон. В 68-ата минута ЦСКА 1948 поведе с 2:1, след като Антонио Вутов центрира, а Реян Даскалов с глава бе точен с помощта на гредата.
В 75-ата минута Алесандур Белуца вкара гол, но заради засада той бе отменен. В 82-ата минута ФКСБ изравни с втори гол на Джокович за 2:2. 60 секунди по-късно Елитон подаде към Бирсент Карагарен, който стреля на покрай вратата на румънците. Победния гол за ФКСБ бе дело на Октавиан Попеску в 1-ата минута на продълженията.

След успеха на своя клуб на президента на румънския вицешампион няма да му се налага да спазва обещанието си, дадено преди мача, че ако ЦСКА 1948 отстрани тима му, ще напусне футбола, за да пасе овце. Участието беше дебютно за българския тим в Европа и завършва с 2 загуби.  https://trud.bg/