Mia Farrow & Woody Allen attend a New York Knicks-Philadelphia 76ers basketball game in Madison Square Garden in 1983.

“Всичко на тази свят се върти около секса. Освен самият секс – той е въпрос на влас”.

Две съпруги на футболисти от елитен английски отбор  обсъждат колко привлекателни дупета имат:

  • Фантастична си с тези извивки!…
  • Да, но една мисъл ме тревожи… Ако родя дете, моят ще ме харесва ли? Какво ще правя тогава?
  • Тогава ще минеш на втора употреба, мила… Елитни футболисти има и в Испания, Италия, Франциия…

Оскар Уайлд цели право в десетката с това свое прозорливо изказване за секса. И колко иронично само! Самият той става жертва на сексуалното си влечение към много по-млад мъж, а трагичните последствия от тази история за забранена любов я превръщат в един от първите секс скандали, привлеки обществения интерес.

120 години след смъртта на Уайлд секс скандалите, в които известните и властимащите имат навика да се забъркват, са се превърнали в любимо развлечение на масите.

Много е трудно да се отличат най-скандалните от тях, но ние все пак изтупахме от прахта тези, които продължават да шокират и до днес. Предупреждаваме ви обаче, че няма да пушим пури и да се ровим под полите на стажантки в Белия дом, защото този път ще пропуснем секс скандал номер едно на 20-и век (бел.ред. Моника Люински и Бил Клинтън). Ей така, за разнообразие. Но пък обещаваме, че и другите, които сме подбрали, си ги бива…

LOS ANGELES, CA – JANUARY 27: Hugh Grant onstage during the 25th Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 27, 2019 in Los Angeles, California. 480468 (Photo by Richard Heathcote/Getty Images for Turner)

Хю Грант и неговата слабост към платената любов

През лятото на 1995 г.  Хю Грант, който изигра всички възможни чаровни британци в любимите ни романтични комедии, е арестуван от полицията в Ел Ей по обвинение в непристойно поведение на обществено място.

Актьорът е хванат на калъп с проситутка, която го обслужва орално в автомобила му. В рамките на 24 часа секс-труженичката Дивайн Браун се сдобива със световна известност, а звездата от  “Нотинг Хил” и тогавашен годеник на Лиз Хърли е осъден на две години условно,  да плати глоба от хиляда долара, както и да посещава програма за информираност за опасността от СПИН.

Цели 12 години след това Грант успява дискретно да ползва услугите на платените секс труженички. До 2007 г., когато пак “се подхлъзва”. Този път е засечен в нощен клуб в Марбея да закача бразилска проститутка. Тя обаче се дърпала. Не защото била много свенлива, а просто защото приятелят й бил наблизо, а той явно нямало да вземе предвид факта, че самият Хю Грант сваля гаджето му, преди да смели от бой и двамата.

SANTA MONICA, CA – CIRCA 1977: (SPECIAL MINIMUM PRICING APPLY) Roman Polanski and his lawyer Douglas Dillon speak to the Press at the Santa Monica Courthouse circa 1977 in Santa Monica, California. (Photo by Saxon/IMAGES/Getty Images)

Роман Полански живее в изгнание 32 години заради обвинение в секс с малолетна

През 2009 г. известният режисьор е арестуван на летището в Цюрих във връзка със заповед за арест, висяща още от 1978 г. в САЩ. През 1977-а, тогава 44-годишният Полански си харесва едно 13-годишно девойче, Саманта Гейли, и иска разрешение от майка й да й направи фото-сесия за френския Vouge, за който работи като гост-редактор. Майката казва “да”, а Полански е повече от доволен. Нещата излизат извън контрол, когато по време на снимките той моли момичето да се преоблече пред него. Едното нещо довежда до друго нещо и в един момент режисьорът е изправен пред съда с обвинения в изнасилване на малолетна след употреба на наркотици и извършването на перверзни и содомични действия с нея.

След като става ясно, че съдията не е склонен да му даде пробация, Полански бяга първо в Лондон, а след това във Франция, откъдето ще бъде по-трудно да бъде екстрадиран, отколкото ако го заловят във Великобритания. В Париж насилникът живее необезпокояван от властите повече от три десетилетия.

PORTRUSH, NORTHERN IRELAND – JULY 18: Tiger Woods of the United States looks on the 17th hole during the first round of the 148th Open Championship held on the Dunluce Links at Royal Portrush Golf Club on July 18, 2019 in Portrush, United Kingdom. (Photo by Andrew Redington/Getty Images)

Тайгър Уудс е сериен… прелюбодеец

Имало едно време един голфър, когото хората считали за един от най-великите спортисти на всички времена. Името му било Тайгър Уудс, а животът му на голф игрището, и извън него изглеждал за чудо и приказ. И така до деня, в който медиите не гръмнали с новината, че съпругата му го подгонила да го убие, размахвайки един от стиковете му за голф. Причината за сляпата й ярост: станалият достояние не само на нея, но и на целия свят факт, че Уудс й изневерява редовно от много години  с много жени. Така обожаваният от милиони голфър се превърнал от божество в “прасе”.

След като изневерите на Ууд излизат на бял свят, бруталните прожектори на скандала заменят ласкавите лъчи на славата. През декември 2010 г. той е принуден да признае публично за многото си прегрешения извън семейното ложе. След като разводът му с бившия шведски модел Елин Нордегрен става факт, Уудс получава почетно място в залата на славата на най-“изкрънканите” от бившите си съпруги мъже наред с абсолютните шампиони Рупърт Мърдок и Роман Абрамович.

Хорист в хора на Ватикана върти бизнес с мъжки проститутки

През 2010 г. имената на папския сътрудник Анджело Балдучи и ватиканския хорист Гинеду Ехием биват замесени в грандиозен гей скандал. Докато разследващи държавни органи подслушват телефона на Балдучи заради подозрения в корупция и отклоняване на държавни средства, неочаквано се натъкват на повече от пикантна информация, която обаче няма нищо общо с корупционния скандал.

От аудиозаписите на телефонните разговори става ясно, че роденият в Нигерия хорист е уреждал на Балдучи интимни срещи с млади мъже срещу солидно заплащане. Един от младежите, на които Ехием сводничи, е бивш модел, двама са кубинци, а друг един – се готви да става свещеник.  По телефона Балдучи изрично уточнява, че е женен и затова е крайно наложително мъжките проститутки да му били “доставяни” по възможно най-дискретен начин.

NEW YORK, NY – SEPTEMBER 25: Former congressman Anthony Weiner arrives at a New York courthouse for his sentencing in a sexting case on September 25, 2017 in New York City. As part of his plea deal, Weiner, who is separated from wife Huma Abedin, has agreed not to appeal the prosecutors’ recommendation of 21 to 27 months in jail. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

Антъни Уайнър става първият политик, чиято кариера е съсипана от социалните мрежи

Конгресменът-демократ  от Бруклин и кандидат-кмет на Ню Йорк Антъни Уайнър разбира по най-неприятния начин, че Twitter може както да въздигне някого с “Осанна”, така и да го “разпне”. Секс скандалът, който в последствие коства политическата кариера на Уайнър, гръмва, след като блогърът с десни убеждения Андрю Брайтбарт го разобличава, че е изпращал неприлични снимки на поне шест жени в интернет.

На нарочна пресконференция в нюйоркски хотел конгресменът през сълзи заявява, че това си е самата истина и че дълбоко се срамува от поведението си. Всичко започнало, когато изпратил уж на майтап снимка на издут мъжки слип на момиче от Сиатъл. После обаче се паникьосал и свалил снимката, но злият дух вече бил пуснат от бутилката. Акаунтът му бил хакнат и така скандалът се завъртял по всички медии. Вече бившият конгресмен е осъден на 21-месечен затвор заради размяна на снимки с порнографски характер с 15-годишно момиче.

А между другото, издутият слип на въпросната снимка, принадлежал на самия Уайнер. Размерът на мъжкото му достойнство не е кой знае каква утеха на фона на всичко останало, но пак е нещо!

NEW YORK – FEBRUARY 08: Actress Paris Hilton attends the Narciso Rodriguez Fall 2005 show during the Olympus Fashion Week at Bryant Park February 8, 2004 in New York City. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)

“One Night in Paris” с Парис

Това е заглавието на порнографски видеоклип от 2004 г., режисиран от Рик Соломон и с Парис Хилтън в главната роля.

Пишман режисьорът Соломон снима тогава 19-годишната богата наследница на фамилията Хилтън как се съвокуплява във всевъзможни пози с него самия с намерението видеото да е само за лично ползване. Повечето от сцените са снимани със стационарна камера на статив, нагласена на режим за нощни снимки.

Когато обаче игривата русокоска започва участието си в риалитито The Simple Life, Соломон решава, че и на него се полага частица от нейната известност и пуска видеото в обращение. Парис обаче е шокирана от дързостта на любовника си и заявява, че не иска да има нищо общо с това, че не е знаела какво прави по време на заснемането, и че не одобрява постъпката на Соломон.

Последният съди Хилтън за клевета. Тя обаче отвръща на удара с контраудар като го съди на свой ред за обнародване на видеоматериал без нейно разрешение. Съдът й присъжда компенсация за нанесени морални щети в размер на 400 хиляди долара. Ищцата великодушно заявява, че ще дари част от парите за благотворителност.

През 2005 г. “Една нощ в Париж” печели наградата AVN в категориите “Най-продавано видео” и “Най-популярно видео под наем” на годината.

DEAUVILLE, FRANCE – SEPTEMBER 13: Dominique Strauss-Kahn and Myriam L’Aoufir arrive at the closing ceremony and the ‘Sin City : A Dame To Kill For’ premiere of during the 40th Deauville American Film Festival on September 13, 2014 in Deauville, France. (Photo by Francois Durand/Getty Images)

Заради опит за изнасилване на камериерка, шеф на МВФ губи шанс да стане президент

Френският политик Доминик Строс-Кан може да се похвали, че е бил в епицентъра на не един и два секс скандала. През 2007 г. френска журналистка го обвинява в опит да я изнасили, но така и не се стига до съдебно разследване по случая. На следващата година от Международния валутен фонд, на който Строс-Кан тогава е директор, започват собствено разследване, чиято цел е да провери дали са верни подозренията, че Строс-Кан върти любов със своя подчинена.

Звездата на славата му на непоправим коцкар обаче изгрява през 2011, когато е арестуван в Ню Йорк по обвинение в опит за изнасилване на камериерка. След като 33-годишната Нафисато Диало се оплаква на управата на хотела в Манхатън, в който работи, че гост на хотела, а именно тогава 62-годишният Строс-Кан, се е опитал да я изнасили, е извикана полиция. Шефът на МВФ обаче надушва накъде вървят работите и духва от хотела толкова скоростно, че забравя множество лични вещи в стаята си , включително и мобилния си телефон. За негово съжаление, телепортацията все още не е изобретена, и той бива арестуван на летището, защото полетът му е забавен по прокурорско нареждане.

Преди ареста си Строс-Кан води в социологическите проучвания за нов президент на Франция. Огромният му сексуален нагон обаче слага край на политическата му кариера, а за президент на страната е избран далеч по-недолюбвания от французите Франсоа Оланд.

Американски свещеник задоволява нагона си с глухи деца

През 2003 г. на бял свят излизат свидетелства за сексуалните безчинства на архидиоцеза на епархията на щата Милуоки, Лорънс Мърфи, извършени върху стотици глухи деца в католическото училище, в което е преподавател в периода 1950-1974 г. В доклада на Католическата епархия на Милуоки за сексуални издевателства на деца наред с името на Мърфи се споменават имената на още 58 божи служители, всичките негови преки подчинени.

Докато многото дела по отделните случаи текат, епархията върви стремглаво по пътя към банкрута, понеже трябва да плаща адвокатски такси и наказателни  суми по споразумения с жертвите. На 4 януари 2011 г. епархията официално обявява банкрут. До този момент институцията е изплатила над 29 млн. долара компенсации по над 200 отделни съдебни дела. Адвокати на ищците са сигурни, че скандалът ще се разраства още повече, понеже разполагат с данни за общо 8000 случаи на сексуално посегателство, в които са замесени над сто служители на епархията. Както има една дума, където е текло, пак ще тече.

Mia Farrow & Woody Allen attend a New York Knicks-Philadelphia 76ers basketball game in Madison Square Garden in 1983.

Уди Алън е посягал на 7-годишната си дъщеря

Смятат го за един от най-потентните холивудски знаменитости и съвсем не заради богатата му творческа биография. Всъщност много звезди имат далеч повече бракове и извънбрачни връзки от него, обаче колко от тях могат да се похвалят, че са се женили за дъщерите си?

Години минаха, откакто гръмна (и отшумя) скандалът около Уди Алън и брака му с осиновената му дъщеря Сун И Превин. Двамата се женят през 1997 г., когато режисьорът е на 56, а щерката – на 19. По това време Алън си спечелва славата на любител на млада плът, при това от най-близкия му семеен кръг. През 2014 г. осиновената дъщеря на Уди Алън и Мия Фароу Дилан разказа в детайли в открито писмо до медиите как Алън е блудствал с нея, когато е била на седем години.

“Един ден Уди Алън ме хвана за ръката и ме заведе в малък килер на втория етаж на къщата ни. Каза ми да легна по корем и да си поиграя с електрическото влакче на на брат ми. Така и направих. А през това време той ме изнасили. И докато го правеше, ми шепнеше, че съм добро момиченце и че това е нашата малка тайна. Обеща ми, че ще отидем в Париж и че един ден ще бъда филмова звезда.”

Уди Алън хладнокръвно се противопоставя на обвиненията, твърдейки, че бившата му жена Фароу е подучила дъщеря им да го злепостави в опита си да му отмъсти заради историята със Сун И.

CHICAGO, ILLINOIS – MAY 07: R. Kelly appears at a hearing before Judge Lawrence Flood at Leighton Criminal Court Building May 7, 2019 in Chicago, Illinois. (Photo by E. Jason Wambsgans-Pool/Getty Images)

Ар Кели е “изключителна заплаха за обществото, особено за малолетните момичета”

Към днешна дата сумата по сметката за сексуално насилие на 52-годишният певец вече е набъбнала на 21 обвинения, за никое от което той не признава вината си. Ако бъде осъден обаче, Ар Кели ще получи до 30 години затвор.

През февруари тази година ар-енд-би певецът беше арестуван по 10  обвинения, отправени от общо 4 жени (три от които непълнолетни) и прекара един уикенд в затвора, преди да бъде пуснат под гаранция от 100 хиляди долара. Всъщност съдията по делото обяви първоначална гаранция на стойност от 1 милион длр. предвид убеждението му, че Кели представлява “изключителна заплаха за обществото, особено за малолетните момичета”.

В телевизионно интервю Кели пророни крокодилски сълзи, кълнейки се, че сегашните обвинения към него представляват лов на вещици за нещо, случило се преди години, за което обаче е бил оправдан. “Нещото” е арест за детска порнография през 2002 г. В крайна сметка съдебните заседатели заключиха, че не могат да са сигурни, че по времето, когато записите са били правени, момичето е било непълнолетно и певецът беше оправдан.

Част от новите обвинения включват твърдения, че е държал  против волята им жени, оковани в мазето му, без да им дава дори храна.

https://www.chr.bg/