Информационна среща на Областен информационен център – Добрич с читалищата от общините Крушари и Тервел

0
613

На 12 декември (четвъртък) 2019г. Областен информационен център – Добрич ще представи възможности за финансиране за читалищата чрез средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Събитието се провежда в партньорство с Местната инициативна група „Тервел – Крушари.
Срещата ще бъде с начален час 10:00 часа и ще се проведе в НЧ „Йордан Драгнев – 1894”, с. Крушари
По време на събитието екипът на центъра ще представи възможности за кандидатстване по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Европа за гражданите, Творческа програма, както и финансиране на проекти чрез Норвежки финансов механизъм. Ще се акцентира на целите, основните параметри, допустими кандидати, дейности и разходи.
Екипът на МИГ „Тервел – Крушари“ ще проведе обучение по мярка 19.7.6 „Подкрепа за поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство в територията“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие.

ОИЦ – Добрич, е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

За допълнителна информация:

Име на служител: Искра Димова
Длъжност: Експерт „КИЛ“
Тел./факс: 058 603527
e-mail: oic_dobrich@abv.bg
гр. Добрич