Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия

0
62



Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия. Това съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) – МВР, на сайта си. Информацията за движението на граничните пунктове е към 18:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Видин”, ГКПП „Оряхово”, ГКПП „Никопол” и ГКПП „Кардам“ на изход за товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на граничния пункт „Кулата” на изход за товарни автомобили. През граничните пунктове „Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е интензивно на ГКПП „Калотина” на изход  за товарни автомобили. Строително-монтажни дейности на пункта налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Нормален е трафикът на всички гранични пунктове с Република Северна Македония и с Турция.

/АБ/



Източник БТА