Изумрудът е скъпоценен камък, който пленява с изключително зелено сияние, прозрачност, наситеност и дълбочина на цвета. Този изящен скъпоценен камък ще подчертае ярката красота на брюнетките и романтичното очарование на русите жени. Изумрудът ще добави елегантност и достойнство на външния вид на мъжете и ще ги отличи благоприятно на фона на скучна сива маса. Камъните от студени зелени нюанси били ценени в древните култури. Вярвало се е, че в границите на изумруда се отразява всичко тайно и ако желаете, можете да видите бъдещето в тях. Има доказателства, че изумрудите са били почитани в Древна Месопотамия, Древен Египет и Индия много преди появата на нашата ера. През Средновековието камъкът е даден като знак на любов и вярност. Днес скъпоценни камъни в зелени тонове се добиват в много страни по света. В Русия в Урал има изумрудени находища.

Магически свойства на камъка

Известно е много за магическите свойства на изумруда. Този камък помага в различни житейски ситуации. Emerald е полезен за оратори, учители и всички онези, които по естеството на работата си трябва да общуват много. Камъкът ви позволява да изразите мислите си в правилната форма и лесно да ги предадете на другите. Зеленият минерал подобрява комуникативните умения, прави човек красноречив, а езикът му – ярък, въображаем и изразителен. Зеленият камък насърчава умствената дейност, следователно, изумрудените бижута са полезни за хора, занимаващи се с научни, изобретателни и изследователски дейности. Изумрудените амулети и талисмани ще помогнат на децата да се научат. Камъкът ще увеличи любопитството, интелигентността и остротата им, което ще повлияе положително на академичните им резултати. Изумрудът е достоен помощник на лекарите и лечителите. Тя ще ви позволи бързо да намерите причината за заболяването и да изберете правилните лекарствени средства за пациента. Камъкът засилва интуицията у хората и насърчава проявата на лечебни сили. Освен това скъпоценният камък причинява развитието на духовни стремежи и творчески способности на човек. Творбите на такива хора привличат със своята красота, спокойствие и дълбоко философско съдържание.

Лечебните (лечебни) свойства на камъка

Изумрудът има отлично свойство да оптимизира мислите и да успокоява ума. Хората, които носят бижута, направени от този скъпоценен камък, съобщават за по-малко главоболие, неспокоен сън и депресия. Минералът е в състояние да подобри състоянието на възрастните хора, които имат проблеми с паметта и възприемането на информация. Те се възстановяват по-добре от нервни сътресения и търпят по-малко безсъние. Изумрудът е добър талисман за тези, които са предразположени към стрес и вълнение. Разбира се, камъкът няма да елиминира самата причина за психически дискомфорт, но благодарение на взаимодействието с него човек се успокоява, променяйки отношението си към случващото се. Перспективата на собственика на изумруда става по-философска. Той е уверен, че всички трудности са преодолими и проблемите един ден ще бъдат решени от него. Става светлина и светлина в душата и става по-лесно и по-бързо да се действа във всякакви ситуации. Камъкът ще бъде от голяма полза за тези, които страдат от астма, алергии към цветя, хрема и хроничен бронхит. Emerald подобрява състоянието на пациенти с проблеми с белодробната система. Лекарствената терапия ще бъде по-успешна, ако човекът се възползва от лечебните ефекти на изумруда. Талисманът е полезен за носене на верига на нивото на белите дробове. Освен това изумрудът ще бъде полезен за тези, които искат да се отърват от проблемите със зрението. Обичайната гимнастика за очите може да бъде допълнена от съзерцанието на изумруда, положителната му енергия ще премахне усещането за парене и напрежение в очите.

За кого е подходящ Emerald?

Тъй като енергията на изумруда съответства на вибрациите на планетата Меркурий, минералът ще има най-благоприятен ефект върху представителите на знаците Дева и Близнаци. Камъкът ще помогне на Девата в бизнес живота. От една страна изумрудът ще им донесе уважението на своите колеги. Собственикът на камъка ще се държи с тях изключително коректно и никога няма да откаже помощ и подкрепа. От друга страна, шефовете ще бъдат благоприятни за такъв човек, тъй като той се показва като честен работник и истински професионалист в своята област. Камъкът ще засили аналитичните умения на Дева и ще реши много от техните проблеми, свързани със здравето. Що се отнася до Близнаци, изумрудът ще направи ума им по-дълбок и по-сериозен. Представителите на този знак не само ще се свързват активно с хората, от които се нуждаят, но и успешно ще използват информацията, получена от тях в своите дейности. Зеленият минерал ще донесе на Близнаците славата на знаещ и компетентен човек. Изумрудът ще бъде оценен и от представители на други зодиакални знаци, които искат да подобрят познавателните си способности и да развият мисленето. Това ще бъде особено вярно за онези хора, чийто Меркурий в наталната карта на хороскопа е отслабен и има малък брой аспекти. Този благороден камък ще настрои всеки човек към положително възприемане на света, ще задълбочи познанията му в живота и също така ще допринесе за здравето и дълголетието на неговия собственик.

Автор: Гарипова Лилия Рамилевна

https://geocult.ru/

  1. Подарък според зодията
  2. Изберете скъпоценен камък според рождения месец
  3. НАЙ-СКЪПАТА ОГЪРЛИЦА В СВЕТА
  4. В Ботсвана откриха втория най-голям диамант в историята
  5. „Розова звезда” стана най-скъпият диамант в света
  6. Библейските камъни
  7. Най-скъпият диамант в света – 46 млн. долара
  8. Гигантски диамант продаден за над 12 млн. долара
  9. В Иркутск откриха уникален диамант