Израелската армия обяви преминаването към фазата на пълно унищожение на Хамас.

Москва, 9 октомври – AiF-Москва.

300 хиляди резервисти бяха мобилизирани в Израел по време на 48-часовия конфликт с бойците на палестинското движение Хамас, както заяви говорителят на Израелските отбранителни сили (IDF) Даниел Хагари. Съобщението е публикувано на сайта на ведомството . 

Според него наборната кампания е била най-бързата в историята на израелската армия. Той също така отбеляза, че военнослужещите нямат проблеми с недостиг на техника и друго оборудване.

“ИД никога не е мобилизирал толкова много резервисти толкова бързо – 300 000 за 48 часа”, каза Хагари.

Да припомним, че на 7 октомври палестинско-израелският конфликт ескалира след масиран обстрел на граничните райони на Израел от бойци на палестинското движение Хамас.

Активните бойни действия продължават в шест района на границата с ивицата Газа, като страните си разменят удари в общините Беери, Нирим, Кфар Азех и Алумим. Беше съобщено също , че израелските отбранителни сили са атакували цели на Хамас и израелския джихад в самата Ивица Газа. Общо бяха поразени над 500 цели.

До момента е известно, че броят на ранените израелци поради ескалацията на конфликта е нараснал до 2382 души. На свой ред броят на убитите палестинци при ударите на ИД достигна 436 души.