Представят изложба живопис “Камен бряг” на Огнян Георгиев в Каварна

0
867
Художествена галерия “Христо Градечлиев” град Каварна и Галерия “Арт Маркони” град Варна представят изложба живопис “Камен бряг” на Огнян Георгиев
Огнян Георгиев е особено поласкан и щастлив, че може да представи изложбата си «Камен бряг» пред жителите и почитателите на изкуството в град Каварна. Тази част от Северното Черноморие не оставя никого безразличен, но само хората, живеещи тук, могат истински да оценят усилия на автора да предаде магнетичността на това място.
Заповядайте на среща с автора в Художествена галерия «Христо Градечлиев» град Каварна на 29.10.2020 г. от 17:00 до 19:00 часа.
Морето е любима тема в творчеството на Огнян Георгиев. И в тази изложба то доминира, но истинският акцент той е поставил върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е предизвикателство за много художници, а за Оги през последните години е истинска страст.
Точно това е думата, която може да обедини излъчването на серията картини, посветени на това култово място. Наблюдавано в различни сезони и часове на деня, от различни места и ъгли, вдъхновената четка на художника успява да внуши респекта от водовъртежните, поглъщащи дълбини и хищно връхлитащи вълни към скалите. Невероятната и богата на нюанси палитра на брега, променяща се през всеки сезон заради специфичната си растителност, е истинско откровение за сетивата на твореца.
Огнян Георгиев улавя и предава специфичната сурова красота на това място, създаващо усещане за могъщество и извисеност, взирайки се в хоризонта и респектирайки с тайнственото наситено синьо на дълбоките води в подножието на скалите. Многобагрието на различните лишеи и скални цветя, растящи само тук, разфокусира мощното присъствие на морето и смекчава неговото страховито излъчване.
Камен бряг продължава да вдъхновява поети, музиканти, художници, фотографи и обикновените ценители на красотата от цял свят. Извън неговата историческа и богата културна биография, свързана с множество събития и фестивали, Камен бряг е едно от най-живописните места по черноморското ни крайбрежие. В тази изложба Огнян Георгиев му отделя достойно място.
Огнян Георгиев е роден на 6.12.1962 г (Никулден) в гр. Варна.
Рисуването винаги е било голямата му мечта. Професионален разрушител, любител на екстремните спортове, той винаги намира време за откровения пред платното. Обожава природата и не пропуска да открадне мигове за общуване с нея – с лодка, яхта, кемпер, катерейки се по непристъпни скали или яхнал своя „Harley Davidson“.
Прозорецът на ателието му разкрива изумителна гледка към морето и езерото. Живо, променящо се ежеминутно, ласкаво или сурово, морето е предизвикателство и ще остави трайна следа в творчеството на Огнян Георгиев. Художникът живее и твори в град Варна.
Изложбата ще гостува на галерията в периода 29.10 – 12.11.2020 г.
Община Каварна призовава за спазване на мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.