Игрите „Бързи, смели, сръчни“ поставиха началото на Седмица на спорта 2023 в град Генерал Тошево

0
352
На 2 май в спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“ град Генерал Тошево беше поставено началото на Седмицата на спорта 2023 в град Генерал Тошево. Спортните активности започнаха с любимите на малки и големи игри „Бързи, смели, сръчни“ за деца от детските градини „Пролет“ и „Първи юни“ в града.
Всяко детско заведение беше подготвило по два отбора (съставени от осем деца – четири момиченца и четири момченца) – един от трета група и един от четвърта група. Организаторите на мероприятието пък проведоха четири кръга от по две игри, като във всеки кръг децата от трета и четвърта група се редуваха. За радост на всички спортната зала на СУ“ Никола Й. Вапцаров“ беше препълнена до краен предел, а развълнувани родители подкрепяха неистово своите деца.
   Игрите, в които се надпреварваха децата бяха за бързина и координация, за сръчност и подвижност, за ловкост и пъргавина. Тази година организаторите бяха помислили и за многобройната публика, която изненадаха с игра, подготвена специално за тях. Четирима родители се престрашиха да преминат по специално изградено трасе за радост на своите деца, печелейки както аплодисментите на публиката, така и няколко символични награди.
   Между отделните кръгове игри децата от двете детски градини представиха кратки музикално-танцувални поздрави за публиката.
   Трябва да се отбележи, че за втора поредна година децата се включват с огромно желание в игрите и дават всичко от себе си. Борят се, показват спортен хъс и имат голяма воля за победа. Накрая всички получават награди. Най-вече за това, че в този прекрасен ден победи масовият спорт, здравословният начин на живот, уважението и спортсменството между децата.