Земетресение с магнитуд 6,5 беше регистрирано край бреговете на Папуа Нова Гвинея. Геоложката служба на САЩ (USGS) съобщи това на 14 април .

Епицентърът на труса е бил на 101 км източно от град Кимбе в провинция Нова Британия. Населението му е над 18 хиляди души, пише NSN .

Огнището е на дълбочина 49 км. Не е обявена опасност от цунами. Няма данни за пострадали.

В края на март в западната част на Папуа Нова Гвинея експерти регистрираха трусове с магнитуд 6,9. В резултат на това бяха повредени около хиляда къщи. Най-малко петима души са загинали.
На 9 април, край бреговете на островната държава Тонга стана земетресение. Епицентърът на трусовете се е намирал на 282 км от град Неяфу, съобщава телевизионният канал 360 . Огнището е на дълбочина 10 км.

На 8 април мощни трусове бяха регистрирани в японската префектура Миядзаки на югозападния остров Кюшу. Магнитудът на земетресението е бил 5,2, пише RT .

Земетресение с магнитуд 6,0 беше регистрирано край бреговете на префектура Фукушима в Япония на 4 април. Епицентърът е бил край бреговете на Фукушима. Огнището е на дълбочина 40 км.

Преди това, на 3 април, серия от мощни земетресения удариха Тайван. Най-малко четирима души са убити и 711 са ранени. Сътресенията бяха наречени най-силните на острова през последните 25 години