Земеделска техника блокира пътя за ГКПП – Йовково край Кардам

0
443

Земеделска техника блокира пътя за ГКПП – Йовково край Кардам в област Добрич в знак на протест, предаде репортер на “Фокус”. Днес протести има от двете страни на границата с Румъния в знак на солидарност. Зърнопроизводителите са подкрепени от животновъди и фермери от всички сфери на селскостопанското производство и от други краища на страната.

“Не убивайте българското земеделие”, “Не на хаоса” и “Фермери за бъдеще” са част от плакатите издигнати от протестиращите.  Националната асоциация на зърнопроизводителите координира протестните действия съвместно с фермерски организации от Румъния, които е решено да проведат паралелни ефективни протести в Букурещ, Констанца, Гюргево, Негру Вода и по границата с Молдова.

“Българският земеделец иска достойно да работи и да бъде заплатен труда му. Не желае унижаващо подхвърляне на помощи, които са нищожна стойност от парите, вложени в производството му”, за това настояват българските зърнопроизводители, както и за трайно решаване на проблема с безмитния внос на земеделски стоки от Украйна.