• Министерският съвет прие решение, с което назначава 25-има областни управители, като от тях 17 са заемали тази длъжност и в предишен период. В изпратеното решение до медиите за новия областен управител на Добрич е отбелязано:

“За областен управител на област Добрич е назначен Здравко Здравков. Здравков има значителен управленски опит в частния сектор в сферата на селското стопанство, а преди това е бил мениджър в сектора на недвижимите имоти. Има придобита степен магистър по две специалности от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. От юни 2021 г. до януари 2022 г. е бил заместник-областен управител на Добрич.”

Здравко Здравков е роден на 8.05.1975 г.

ДОБРУДЖАНЕЦ Е НОВИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СОФИЯ

“Митко Михайлов е назначен за областен управител на област София. Притежава дългогодишен административен и управленски опит, заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта. През 2015 г. е заемал поста зам.-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, а в периода май 2021 г. – януари 2022 г. е бил областен управител на област София. Притежава висше икономическо и юридическо образование.”