За намаляване на посегателствата продължава надграждането на видеонаблюдението в община Балчик

0
120

Продължават инвестициите в надграждането на видеонаблюдението по селищата в община Балчик. В тазгодишния проект за бюджет са записани близо 60 хиляди лева. По-голямата част от тях – над 42 хиляди лева, са за селата Гурково, Сенокос, Оброчище, Ляхово, Дропла, Храброво, Царичино.

В Кранево произшествията и посегателствата намаляха, е констатацията на зам.-кмета Димитрин Димитров, след като са монтирани камери. По думите му кражбите на автомобили в Балчик и курортното село са сведени до минимум, след като на възлови точки е поставено видеонаблюдение.

Други 15 хиляди лева ще бъдат вложени в точките, които обслужват сметосъбирането и по-конкретно подземните контейнери на улица „Приморска“, вилна зона Изгрев в района на Златна рибка, вилна зона Белите скали и местността преди пречиствателната станция в Балчик, където се образуват микросметища. „Страдаме от безотговорни лица, които изхвърлят ненужни материали на тези места“ – коментира началникът на общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“ инж. Павел Павлов с обещанието, че глоби и актове за нарушителите ще има.

 

БТА Албена Иванова: