Разбира се, хороскопите са глупост. Хрумване. Псевдонаука. Вярването в хороскопите е срамно и недостойно за мислещия човек! Дали е така? О, добре. Сега, като момиче, ще ви разкрия една тайна: всички момичета вярват в хороскопи и не, не, да, и четат своя хороскоп за една седмица.

Дори момичето, което презрително набръчква носа си при споменаването на хороскопа, отлично знае по какво се различава Овенът от Водолея и защо не трябва да разчитате на дълга връзка с Близнаци. И така, защо се страхува да го признае? Отговорът е очевиден: виновни са мъжете. Да, отново.

Астрологията като цяло и в частност хороскопите, като розовия цвят, са включени в сферата на влияние на жените, така че исторически се е случвало. И всичко истински женско в обществото веднага се асоциира с глупост и празна глава. Следователно само тесногръдо момиче, което обича да рисува нокти и яде диетична салата, може да обича хороскопите.

Този стереотип дава на мъжете правото (поне те мислят, че го правят) да гледат презрително на момичета, които дори мимоходом споменават за симпатиите си към хороскопите. Като, доста глупак.

Докато ключовите фигури в астрологията, тъй като авторът на статията „Най-горещото нещо, което човек може да направи, не е дрънкане за астрологията“ (Най-горещото нещо, което човек може да направи, не е дрънкане за астрологията), е най-привлекателното нещо, което човек може да направи, остават мъжете. И това се отнася не само за чуждестранната астрология – не забравяйте поне Павел Глоба.

Независимо от това момичетата са постоянно изправени пред презрителното отношение на мъжете: щом някой привърженик на здравия разум разбере, че не сте против да прочетете един или два хороскопа в свободното си време, той бърза да ви въведе в картотеката на несериозните глупаци. И най-очарователният, той веднага изразява отношението си.

Ако сте от тези арогантни мъже, имам новина за вас: не сте готини. Надменното отношение към хороскопите и астрологията не само е признак на скучна и токсична мъжественост. (В края на краищата, какво толкова страшно има в астрологията? Това не е хомеопатия!) Освен това рискувате да загубите симпатиите на момичето.

Никой не харесва, когато хобито му, дори и хумористичното, е осмивано. Представяте ли си едно момиче да ви каже: „Сериозно ли си – футбол? Безсмислен спорт, в който две глутници мъже без подходящо образование тичат след една и съща топка? ” Чувстваш се така, нали?

Нека ние, жените, да имаме своите малки хобита и да не се срамуваме от тях. В крайна сметка каква по същество е разликата, на която залагаме – върху победата на Крилия Советов в мача срещу СКА-Хабаровск или от факта, че Рибите ще имат късмет в края на седмицата. И в двата случая отговорът е неизвестен.

https://www.maximonline.ru

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  • Eliza Whatson
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА