Зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, отчита полицията в Силистра

0
16



В Силистренско зачестяват нарушенията, извършени от водачи на електрически превозни средства, мотопеди, мотоциклети и велосипеди. За миналата седмица те са 21, съобщиха на брифинг от Областната дирекция на МВР.

Управлението на този тип пътни превозни средства бе във фокуса на проведената специализирана полицейска операция в периода 15 – 20 октомври, съобщи инспектор Радостин Върбанов, началник на сектор „Пътна полиция. С актове са санкционирани трима водачи на електрически тротинетки, петима са глобени с фиш, съставени са пет акта на водачи на мотопеди и мотоциклети и три на водачи на велосипеди. За допуснати нарушения с фишове са санкционирани осем пешеходци.

За периода от 14 до 20 октомври в област Силистра са проверени 1489 моторни превозни средства. За установени нарушения са съставени 95 акта и са наложени 574 глоби по фиш. Издадени са 596 електронни фиша и са заснети 858 клипа за превишена скорост. През периода са установени седем случая на шофиране след употреба на алкохол, два от които  над 1,2 промила. След употреба на наркотици са шофирали двама, а един водач е отказал да бъди тестван. При проверките са установени четирима неправоспособни водачи. Отнети са 21 шофьорски книжки, 14 превозни средства са спрени от движение, а на три е прекратена регистрацията.

/МК/



Източник БТА