ЗАПОЧВАТ АБИТУРИЕНТСКИТЕ БАЛОВЕ

0
1708

 

Абитуриентските балове в област Добрич ще се проведат от 23 до 27 май, съобщават от РУО. Първи ще бъдат зрелостниците от две училища в Добрич – Частната гимназия „Леонардо да Винчи” и  Професионалната гимназия по транспорт, облекло и лека промишленост в Добрич.

Най-много са тържествата по случай завършване на средното образование на 24 май, когато ще празнуват абитуриентите от 17 гимназии и средни училища от Добрич и областта. Сред тях са ПМГ „Иван Вазов”, ФСГ „Васил Левски”, Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов”, Професионалната гимназия по техника и строителство „Ломоносов”, Частната гимназия „Райко Цончев”, СУ „Св. св. Кирил и Методий”,  Професионалната гимназия по аграрно стопанство, Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и Спортното училище „Г. С. Раковски”  от Добрич,  Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” и СУ „Н. Вапцаров” в Генерал Тошево, Професионалната гимназия по транспорт и облекло „Дочо Михайлов”  и СУ „Й. Йовков” от Тервел, СУ „Хр. Смирненски” от Крушари и други.

На 25 май са баловете на ЕГ „Гео Милев”, СУ „Д. Талев”, СУ „Л. Каравелов” и СУ „Св. Кл. Охридски”. В Деня на евроизборите, 26 май, единствени ще празнуват зрелостниците на  СУ „П.Р. Славейков” в Добрич. На 27 май е балът на СУ „Христо Ботев” в Балчик.

Заведенията, където ще празнуват абитуриентите, са резервирани още през септември-октомври на миналата година. Някои от младите хора са избрали заведения извън Добрич – в курорта Златни пясъци, Light House Golf и Блексийрама край Балчик. Тези, които са предпочели Добрич, ще празнуват в залите на ресторантите „България”, „Резиденция”, „Чифлика”, „Лебед”, „Централ” и „Грийн палас”. НДТ