• Заместник-министърът на отбраната на Русия Тимур Иванов е задържан по подозрение за получаване на подкуп
МОСКВА, 23 април – РИА Новости. Заместник-министърът на отбраната на Русия Тимур Иванов е задържан по подозрение за получаване на подкуп, съобщи следственият комитет в канала си в Telegram.
„По подозрение в извършване на престъпление по част 6 на член 290 от Наказателния кодекс (вземане на подкуп) е задържан заместник-министърът на отбраната на Русия Тимур Вадимович Иванов“, съобщиха от ведомството.
Отбелязва се, че Следственият комитет извършва необходимите следствени действия.
Според квалификационните критерии на статията, по която е задържан Иванов, размерът на подкупа надвишава милион рубли, това е минималният праг за особено голяма сума.
Максималното наказание за това престъпление е 15 години затвор.
Както отбеляза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, Владимир Путин е бил информиран за случилото се. Предварително е уведомен и ръководителят на Министерството на отбраната Сергей Шойгу.
През 2012 г. Иванов е заместник-председател на правителството на Московска област . От 2013 г. до 2016 г. – генерален директор на АО “Оборонстрой”.
През май 2016 г. с указ на президента е назначен за заместник-началник на Министерството на отбраната. По-специално той ръководи работата на военностроителния комплекс на отдела.