ЖУЛИЯН МИНЕВ: ТРЕВОЖНО Е, ЧЕ СЛУЖИТЕЛКА НА „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ Е УЛИЧЕНА В НЕПРАВОМЕРНИ ДЕЙСТВИЯ

0
875

„Лично за мен и за ръководството на Областната дирекция на МВР е неприятен фактът, че има наш служител, който е извършвал неправомерни действия. Това е недопустимо за служител в държавна институция“. Това заяви пред журналисти началникът на сектор “Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР в Добрич Жулиян Минев по повод арестуваната с подкуп служителка на сектор „Пътна полиция“

Втората служителка, която първоначално също беше арестувана, е на работа, каза Минев. Той няма информация срещу нея да има повдигнато обвинение.
„Няма да коментирам нищо. Нека следствените органи да си свършат работата“, заяви Минев.
На въпрос не е ли тревожно за КАТ, че въобще се случва нещо подобно, той отговори: “Тревожно е, разбира се. Въпреки моите и на колегите – инспектори от група „Регистрация“ към сектор „Пътна полиция“ усилия за ограничаване на тези посреднически дейности, които се извършват там, явно служител на най-ниското ниво в сектора е извършил неправомерни действия“.
Той увери, че това, което са можели да направят за ограничаване на посредническата дейност е било направено и се прави и в момента. Става въпрос за стриктни проверки на документи, на автомобили.
Регистраторите действат от 2007 г. Вече почти десет години ние се борим да бъдат ограничени до минимум действията им. Действаме със законови правомощия, които можем да прилагаме“, обясни Минев. Той добави, че не са постъпвали сигнали, че служител от Пътна полиция работи „в тясно сътрудничество“ с регистраторите. „Имало е жалби. По всички сигнали са извършвани проверки, но сигнали за участие на служители от „Пътна полиция“ някакви схеми не са получавани.
На ниво Областна дирекция на МВР също се извършва проверка, която проверява действията на въпросния служител,  посочи още Минев. НДТ