Владимир Путин се е женил само веднъж. Неговата съпруга бе Людмила Александровна, родена с фамилията Шкребнева. По неизвестни за обществеността причини двойката се разведе след 30 години брак.

За да не се пораждат различни слухове, президентът на Русия, заедно с бившата си съпруга, в едно интервю съобщиха, че са се развели по взаимно желание.

Световните издания информират за промените в личния живот на Людмила Путина като уточняват, че бившата съпруга на лидера на Русия не е започнала да води затворен начин на живот, а напротив, омъжила се е.

Новият съпруг на Людмила, Артур Очеретной, работи в Центъра за развитие на междуличностните комуникации и е негов ръководител. От оскъдната информация за неговата биография става ясно, че мъжът е с 20 години по-млад от съпругата си.

През януари 2016 г. в ръцете на журналистите попаднаха документи, в които бе отбелязано, че Людмила Александровна е сменила името си и е станала Очеретная.

С какво се занимава сега Людмила Путина?

През 2019 г. бившата съпруга на държавния глава продължава да води непубличен начин на живот. Според държавни документи, през 2018 г. Людмила, сега вече Очеретная е закупила 8 парцела, които се намират в Подмосковието. На мястото, наречено “Милениум-парк”, е придобита земя, общата стойност на която според брокери е била от 380 до 432 милиона рубли (около 5 800 000 евро), пише Блиц.

https://www.marica.bg/