Екопарк “Геранеа” – дом на стотици животни, е финалист за Черноморските награди

0
412

Екопарк “Геранеа” – дом на стотици животни и сред най-екзотичните морски дестинации, е финалист за отличията на осмото издание на “Black Sea Lifestyle Awards”. Конкурсът за Черноморските награди ще обяви първенците, които успешно развиват региона, на 14 август на церемония в амфитеатъра в Свети Влас, съобщават организаторите от агенция за публични комуникации.

“Геранеа” се простира на площ от 7000 декара край курорта “Албена” и притежава селекция от 170 красиви елени-лопатари, над 250 муфлона, близо 50 сърнички и още толкова камерунски кози, над 300 глигана и много други видове, посочват организаторите на конкурса. Екопаркът посреща туристи от двайсет държави, които  могат да наблюдават от вишки животните, движещи се свободно. Пауни, фазани, яребици и други птици привличат природолюбителите. Екопътеките в “Геранеа” разкриват и живописни гледки към Черно море.

Местността, където е разположена “Геранеа” – в непосредствена близост до селата Оброчище, Църква и Ляхово в община Балчик, още в древността е привличала с мекия си климат и вечнозелена природа и е наречена от траките Долината на пролетта. Римляните са ѝ дали името Гераниум или здраве, припомнят организаторите на Черноморските награди.

БТА