ДФА „Филип Кутев“ кани жителите и гостите на град Добрич на своя 70-годишен юбилей

0
399

След изключително успешните  тържествени концерти по повод 70-годишния юбилей на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ в София през февруари и в Шумен, Велико Търново и Русе през април, стожерът на българския фолклор продължава своето национално турне за 2022 година.

ДФА “Филип Кутев” в състав с над 80 души екип ще отбележи тържествено своя юбилей в град Добрич – на 15.06, в Летен театър, от 21.00 ч. Специални гости в двучасовата концертна програма на Ансамбъла ще бъдат колегите и приятели от емблематичния за региона ПФА „Добруджа“ – също с богата история, донесла световно признание на неговото творчество и основна мисия да съхранява, обогатява и популяризира уникалния добруджански фолклор. Любовта си към българския фолклор като гост-солист ще сподели и победителката в осмия сезон на “Гласът на България” – Петя Панева. Публиката ще има възможността да се наслади на нейните удивителни изпълнения на народни песни, чийто аранжимент е дело на директора на Ансамбъла, диригент и композитор – Георги Андреев.

ДФА „Филип Кутев“ ще завладее сцената на летния театър с майсторските умения на танцовия състав в изпълнението на знакови творчески постановки, а въздухът и сърцата на публиката ще се изпълнят с много емоции и незабравими мелодии от неговия музикален и песенен репертоар.

Не пропускайте да се докоснете до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”!

Турнето на Държавния фолклорен ансамбъл се организира от импресарска компания OLDBG.

 

За юбилея входът за деца до 10 години е безплатен, но без седящо място!

Билети в мрежата на EVENTIM и каса на Младежки център.